Bokmässa!

En solig fredag i april rådde det full aktivitet i entrén på Särö skola. Elever och pedagoger trängdes bland barnbokskaraktärer och en och annan illustratör. Det var äntligen dags för Särö skolas egen bokmässa - en bokmässa på elevernas villkor.

Elever från högstadiets biblioteksgrupp arrangerade förmiddagen i bokens tecken, och alla elever från F-4 fick delta.

 Biblioteksgruppen ingår i skolans arbete med ARENA, ett projekt som grundar sig i att stärka elevinflytande och ett entreprenöriellt lärande.

Tanken med bokmässan växte fram utifrån att alla elever på F-4 deltagit i Bokjuryn under våren, och idén om att avsluta tillsammans med en stor gemensam aktivitet tog form.Planeringsarbetet har pågått under hela vårterminen, och i fredags var det dags.

Förmiddagen bjöd på en rad aktiviteter så som tipspromenader, humorscen, pyssel, bokbytarbord, utställning av nya böcker i skolbiblioteket, och mycket annat.

Väldigt uppskattat var besöket av illustratören Simon Jannerland, som inspirerade alla eleverna med en föreläsning kring bilden och med yrket illustratör i fokus.Med tanke på alla glada elever och positiva pedagoger är bokmässan på Särö skola här för att stanna.