Brandkårsbesök!

Eleverna i årskurs 5 kan nu titulera sig "vardagsbrandmän", efter att ha varit på utbildning hos brandkåren i Kungsbacka. Rädda, varna, larma och släck är den ordning man skall agera vid en eventuell brand. Förmiddagens program bestod av en spännande rundvisning på stationen och därefter blev det teoripass i lektionssalen.

Det finns mycket man själv kan göra för att förhindra spridning av brand. Stänga fönster och dörrar för att minska syretillförseln är en av flera saker som man kan göra. Detta och mycket mer fick eleverna i årskurs fem lära sig under besöket på brandstationen i Kungsbacka.

Brandvanare är ett sätt att upptäcka bränder tidigt och kan på så sätt rädda liv. Men det är viktigt att ha fungerande batterier. Eleverna berättad om egna erfarenheter och ställde många intressanta frågor om brandsäkerhet hemma och på skolan. De fick också se ett flertal filmer på avskräckande exempel om hur illa det kan gå om man drabbas av panik och tar fel beslut.

Efter en intensiv förmiddag med livsviktig fakta gick färden tillbaka till vardagen i skolan igen. Ett stort tack till Kungsbacka brandstation för intressant och viktig information!