Elevcaféet - en social arena!

Elevcaféet är en social arena för eleverna i årskurs 5-9. Här kan man fika, spela spel och umgås med kompisar. Doften av nygrillad toast är ständigt närvarande och ur högtalarna strömmar det senaste från Spotify. Det råder en skön stämning i caféet och runt biljardbordet samlas både yngre och äldre elever.

Karin Raneblom sköter caféet med god hjälp av eleverna på högstadiet. Hon erbjuder en blandad meny med både matiga mackor och ett par väl, utvalda sötsaker.

-  Det är viktigt att lyssna på vad eleverna vill ha, samtidigt som det måste finnas en balans, menar Karin. Populärast på menyn är toats, tätt följd av baguetter. Vi erbjuder också Wasa knäckebröd och naturell yoghurt med musli. På sötsidan har vi kexchoklad, delicatoboll och klassisk kanelbulle.

- Jag är också delaktig i  högstadiets cafégrupp, som har till uppgift att utveckla elevcafét, fortsätter Karin. Sortimentet är också lite säsongsbetonat med julmust och lussekatt i december och glass till försommaren.

För de spelsugna finns det sällskapsspel som till exempel; twister, yatzy, fia, uno med flera. Ett av de populäraste aktiviteterna är biljardspelet och fottbollsspelet.Tanken är att det alltid ska finnas en eller flera pedagoger bland eleverna när caféet är öppet. 

- Det är positivt med vuxna i caféet, menar Carin. Stämningen blir lite lugnare och det är en trygghet för de yngre eleverna. Självklart bjuder jag alla närvarande pedagoger på rykande hett kaffe, avslutar Karin.