Elever vill göra skillnad!

Eleverna i årskurs 5 på Särö skola ville göra något konkret för de tusentals människor som just nu är på flykt genom Europa. Efter att ha sett de tragiska bilderna på 3: årige Alan bestämde de sig för att pärla armband med budskapet; Welcome.

Det ordinarie skolarbetet lades åt sidan och en hel dag avsattes till projektet som skapade ett stort engagemang bland eleverna. Med liv och lust pärlade de armband i regnbågens alla färger, som sedan paketerades omsorgsfullt i små påsar med tackkort.

       -  Det var underbart att se deras entusiasm och vilja att göra något för dem som har de svårt, berättar läraren Camilla Lindgren. Vi är jättestolta över deras sätt att ta sig an projektet.

Armbanden säljs, i första hand, på Särö skola, men planer finns också på att ställa sig utanför affärer och köpcentrum. Pengarna som kommer in skänker eleverna till Radiohjälpen.

        - Vi hoppas naturligtvis på att vi får in så mycket pengar som möjligt, säger Camilla. Även om det kanske är en droppe i havet, så är det ett sätt för oss att visa att vi bryr oss och att vi vill göra skillnad, avslutar Camilla Lindgren.

Text och bild: Louise Salomonsson