Ljusets dag!

Särö föräldraförening har tagit initiativ tlll ”Ljusets Dag” som genomförs på Särö skola den 19 oktober. Fokus ska ligga på cykelsäkerhet och då framförallt att de cyklande eleverna har säkra cyklar med fungerande ljus, reflexer och att alla använder hjälm.

Eleverna kan komma med sina cyklar till en drop-in station där de kan få en snabb genomgång av sina cyklar. Det är en förälder, Keith Williamson, pappa till Niels Williamson i 2A, - som är duktig på cyklar och har lovat att ställa upp. Keith gör en snabbgenomgång av cykeln, fyller i ett protokoll som eleverna kan få med sig hem och visa sina förälder. Självklart  får även elever utan cykel komma förbi och få ett protokoll att visa upp hemma.

 Kommunen har lovat att sponsra med reflexer och andra säkerhetsattiraljer. Dom har även lovat att ställa upp med nån av kommunens trafiksäkerhetsfolk, men vi får se om vi har möjlighet att väva in det på något bra sätt. Detta kommer även att vara kick-off för en period där vi föräldrar står och övervakar övergångsstället utanför förskolorna / 55+ området på morgnarna.

Vi se fram emot att träffa många elever som vill ta sig fram säkert på sina cyklar i höst!