Spindeln i nätet!

Ni som ringer till expeditionen möts av en glad stämma med norsk accent. Personen i andra änden av luren har alltid ett leende på läpparna och det bästa hon vet är att ha många bollar i luften. Gurid Jerndal är som klippt och skuren för rollen som spindeln i nätet på Särö skola.

Gurid är född och uppvuxen i Oslo och invandrade till Sverige för 19 år sedan. Hon började sin karriär som flygvärdinna på SAS och tillbringade många år i luften. Därefter blev det fritidspedagogtjänser på Särö Montessori och Maleviksskolan.

Hösten 2015 tog hon steget in på expeditionen på Särö skola och där trivs hon som fisken i vattnet.

- Jag gillar att planera och strukturera, berättar Gurid. Jag är bra på att ha koll och har inga problem med att ha många bollar i luften samtidigt.

- Här på expeditionen har jag fullt upp med att ordna vikarier, sköta ekonomin, hålla i inköp och ta hand om elev och personalfrågor. 

Gurid är en klippa där hon sitter bakom sitt skrivbord och hon är alltid redo att ställa upp och hjälpa till.

- Responsen från elever och personal är fantastisk, fortsätter Gurid. Det känns roligt och meningsfullt att finnas till hands och hjälpa till med olika uppdrag.

När arbetsdagarna är slut brukar energin räcka till långa promenader i naturen och samvaro med familj och vänner.

När jag frågar Gurid om vad den största skillnaden mellan norrmän och svenskar är spricker hon upp i ett stort leende.

- Vi norrmän är nog lite mer okomplicerade än vad ni svenskarna är, säger hon och skrattar. Vi tar lättare på på saker och vi tar inte oss själva så högtidligt. Sedan gör vi ju folk glada bara genom vårt språk.

Det sista är vi många som kan skriva under på och Gurids positiva bemötande smittar av sig till alla hon träffar. Hon är sann glädjespridare.