Spindeln i nätet!

Det är på expeditionen hittar ni henne - Särö skolas frontfigur, administratör och glädjespridare. Gurid Jerndal är flygvärdinnan från Norge som bytte yrkesbana och hittade sin ultimata roll som skoladministratör. Hon gillar att ha många bollar i luften och förmågan att alltid ge högklassig service sitter i ryggmärgen. Hon gör allt från att sköta personal- och elevärenden till att administrera system, sköta inköp och fixa kaffemaskinen.

Gurid har gjort sig själv oumbärlig för elever och personal på Särö skola. Hennes dörr på expeditionen står alltid öppen och hon tar sig tid för alla som sticker in huvudet och vill ha hjälp med att lägga in sjukdagar, ha hjälp med vikarier eller bara lufta lite tankar och idéer.

Gurid är en "doer" som alltid ser möjligheter och lösningar. Inget problem är för stort eller för litet för henne och hon 

- Jag tycker det är viktigt att vara ute i verksamheten och synas, säger Gurid med hemtrevlig norsk brytning. För mig är det stimulerande och meningsfullt att kombinera mitt administrativa arbete med att möta pedagoger och elever i olika situationer.

- Jag har stor användning av mina tidigare erfarenheter som flygvärdinna och jag vet att det krävs både struktur och flexibilitet i min roll. Ingen dag är den andra lik och jag trivs med att vara spindeln i nätet - det passar mig alldeles utmärkt, avslutar Gurid.