Sommarbrev!

 

Läsåret 2019/2020 blev inte som något annat läsår och plötsligt fick vi alla ett annorlunda perspektiv på vardagen och livet. Verksamheten på Särö skola har pågått genom hela coronapandemin, men den har inte på något sätt gått obemärkt förbi. Oron för smitta bland elever och personal har funnits och många självklara rutiner har förändrats.

När det oförutsedda sker och drabbar oss alla är det inte ovanligt att det växer fram en gemenskap och en vilja att hjälpas åt. Vi blir lite bättre människor helt enkelt. Vi har kunnat följa sjukvårdspersonalens heroiska insatser och vi har sett privatpersoner handla åt äldre som suttit i karantän. På Särö skola har vi hjälpts åt att täcka upp för sjuka kollegor, vi har levererat skolmaterial till elever som varit hemma länge och vi har bemött oroliga föräldrar med respekt och empati.

Vi är stolta över våra elever och över oss själva som har lyckats upprätthålla en god och trygg verksamhet genom att ställa upp för varandra. Vår skolledning har fått pussla, tänka om och tänka nytt.  Utomhusrestaurangen; Solplan var helt och hållet på deras initiativ, för att minska smittspridning och skapa en trygg lunchsituation för våra elever. Vid många tillfällen har det varit rektorerna själva som stått och serverat eleverna.

Skolavslutningen sker i respektive klassrum efter bästa förmåga och niornas examen blir även den klassvis, fast i matsalen. Med festliga dekorationer, sång, betygsutdelning och högtidliga tal kommer våra nior få ett minnesvärt avsked från grundskolan.

Det där med att fånga ögonblicket och leva i nuet känns aktuellare och viktigare än någonsin. Ingen av oss vet något om morgondagen, men vi kan alla välja att leva fullt ut här och nu. Plötsligt känns det lite som ett privilegium att kunna ta en promenad vid havet, hälsa på en äldre släkting eller samlas tillsammans med familj och vänner.

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till alla elever och föräldrar som funnits vid vår sida under detta läsår. Tack till Särö föräldraförening för ert värdefulla arbete och tack till våra fina nior för att vi har fått följa er resa genom grundskolan.

Nu är det dags att njuta av solmogna jordgubbar, gå barfota i morgongräset och bada i ljummet havsvatten. Bara få vara och ta sig tid att fånga ögonblicken i den ljuva, svenska sommaren.

Vi vill önska er alla en riktigt skön sommar – ta hand om er så ses vi den 17 augusti 8.30!

 

Ledning och personal, Särö skola