Vårterminen 2020!

Julen 2019 är nu ett minne blott och det är dags att återvända till vardagens välbekanta rutiner. Amaryllis och julstjärnor är utbytta mot färgsprakande tulpaner i affärerna och läxor och fritidsaktiviteter börjar snabbt att fylla våra kalendrar. Även om januarimörkret emellanåt kan vara svårt att uthärda, vet vi med säkerhet att vi går mot ljusare tider.

Vi på Särö skola är laddade för vårterminen 2020 och hoppas att ni alla är utvilade och redo att möta nya kunskaper och utmaningar.

Rekryteringen av ny rektor för 4-9 fortsätter och tills tjänsten är tillsatt kommer Eva Hallström, som har lång erfarenhet som skolledare i kommunen, att leda arbetet på Särö skola tillsammans med rektor Johanna Karlsson.

I dagsläget har vi över 600 inskrivna elever och elevantalet ökar stadigt. Särö skola har ett gott rykte och Gurid på expeditionen får ofta samtal från familjer som vill placera sina barn hos oss. Det ser vi som ett gott tecken på att lärmiljön och det arbete som vi gör håller en hög kvalitet.

För oss är det viktigt att Särö skola är en trygg plats där elever och pedagoger trivs. Vi ser alla elever som ”våra elever” oavsett vilket stadie vi arbetar på. Vi är övertygade om att de personliga mötena i klassrummet, på skolgården eller i korridorerna är en förutsättning för en god samverkan. Vi tummar aldrig på respekten för varandra och vi arbetar dagligen med demokrati och elevinflytande – både i små och stora forum.  Tydlighet och struktur i undervisningen ser vi som en självklarhet, samtidigt som vi är öppna för flexibilitet för att kunna möta alla elever på rätt nivå.

Vår avsikt är att fortsätta skapa de bästa förutsättningarna för våra fina elever och vi ser fram emot ett inspirerande och utvecklande 2020 tillsammans med er!

 

Varmt välkomna till vårterminen på Särö skola!

 

Ledning och personal

 

Bra att veta!

Utvecklingssamtalsdagar: årskurs 4-9 onsdag/torsdag vecka 4

Stängningsdagar: 27/1, 12/6

Studiedagar 4/3, 25/5

Februarilov: vecka 7

Påsklov: vecka 15

Lovdag: 22/5