Elevcafé

Elevcaféet är en social arena för eleverna i årskurs 5-9. Här kan man fika, spela spel och umgås med kompisar. Doften av nygrillad toast är ständigt närvarande och ur högtalarna strömmar det senaste från Spotify. Det råder en skön stämning i caféet och runt biljardbordet samlas både yngre och äldre elever.

Carina Hörlinge Kavsjö sköter ruljangsen i caféet. Hon erbjuder en blandad meny med både matiga mackor, smmothies och nybakta kanelbullar.

-  Det är viktigt att lyssna på vad eleverna vill ha, samtidigt som det måste finnas en balans, menar Carina. Populärast på menyn är toast, tätt följd av baguetter. Vi erbjuder också Wasa knäckebröd och naturell yoghurt med musli. På sötsidan har vi kexchoklad, delicatoboll och klassisk kanelbulle.

Carina har lagt mycket tid och energi på att skapa mysfaktor i caféet med växter och vägghyllor. 

För de spelsugna finns det sällskapsspel som till exempel; twister, yatzy, fia, uno med flera. Ett av de populäraste aktiviteterna är biljardspelet. Tanken är att det alltid ska finnas en eller flera pedagoger bland eleverna när caféet är öppet. 

- Det är positivt med vuxna i caféet, menar Carina. Stämningen blir lite lugnare och det är en trygghet för de yngre eleverna. Självklart bjuder jag alla närvarande pedagoger på rykande hett kaffe, avslutar Karin.