Praktisk information

Här kan du som förälder hitta information om skolskjutsar, registrera frånvaro för ditt barn, samt se vad det blir för mat i bamba.

Skolskjuts

Till skolan åker eleverna med linjebuss eller skolskjuts. Vi har personal på busshållplatsen i samband med att bussarna kommer eller går. När det är lovdag eller studiedag går det inga bussar.

Elever som har rätt till skolskjuts enligt kommunens skolskjutsregler får färdbevis vid terminsstart utan särskild ansökan.

Via länken nedan hittar du mer information om regler för att få skolskjuts, samt bussarnas tidtabeller med kontaktuppgifter till bussbolagen.

Skolskjutsregler och tidtabeller för bussar

Sjukanmälan och frånvaro

När ditt barn är sjuk anmäler du som vårdnadshavare det i vårt system för frånvarorapportering V-klass. (OBS! Detta gäller årskurs 4-9. För eleverna på lågstadiet ringer du till respektive avdelning före 08.00)

 

Mat/lunch

På Särö skola äter alla elever i bamba. För de elever som har skolbarnomsorg serveras även frukost och mellanmål här.

Klicka på nedanstående länk för att se samtliga skolors lunchmenyer.

Vad blir det för lunch?

Du kan också se skolornas menyer via skolappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonen via Appstore för Iphone, Google play för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller Windowstore för Nokia.

Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi tillagar den med mera hittar du via länken nedan.

Skolmat i Kungsbacka

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ert barn eller elev  har skadat sig genom ett olycksfall.

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring