Foto: Anders Göransson Foto: Hannah Larsson

Om oss

Om Smedingeskolan

Smedingeskolan från 1976 ligger i lugn miljö nära naturen. Läsåret 2019/2020 har skolan ca 375 elever i årskurs 6 - 9. 

Personalen är uppdelad i två arbetslag fördelade i tre studiehallar med intilliggande salar. 

På Smedingeskolan arbetar vi tillsammans för att alla elever skall känna trygghet och arbetsglädje. Verksamhten utgår från varje elevs behov. Ledord för skolan är att göra undervisningen så intressant att jag vill lära mig mer.

Vi arbetar aktivt mot all form av kränkande behandling och mobbing. Det är viktigt att föräldrarna är delaktiga i sina barns lärande, utveckling och uppförande. Vi vill även ge eleverna inflytande och ansvar för sitt eget lärande.

Lokaler och utemiljö

Smedingeskolan från 1976 har 3 studiehallar med intilliggande salar. I skolan finns förutom matsal, personalrum även bibliotek.

Skolgården kring skolan har inbjudande gård med fotbollsplan, utebänkar och kingrutor. Endast ett stenkast bort finns Fjärås fritidscenter med flera fotbollsplaner, idrottshall, simhall, café, friidrottsbanor och elljusspår. 

Efter en liten promenad kan vi vara vid naturreservatet Fjärås Bräcka. Förutom att avnjuta den vackra miljön så finns här möjlighet att besöka Naturum eller se ett av landets förnämsta järnåldersgravfält.  

På sidan Kontakta oss hittar du alla kontaktuppgifter och besöksadress till oss.