En Frisk Generation_deltagarna äter mat i Gullregnsskolans matsal_foto Camilla Rosén En Frisk Generation_Jenny sätter prickar i barnens kort_foto Camilla Rosén En Frisk Generation_Ellen och Meja värmer upp inför  volleyboll_foto Camilla Rosén

Anmäl ditt barn till En Frisk Generation

Nu kan du som har barn i årskurs två på Tingbergsskolan eller Gullregnsskolan anmäla ditt barn till höstens aktiviteter med En Frisk Generation.

Rörelseglädje för hela familjen

Kungsbacka kommun erbjuder olika fysiska aktiviteter för barn i årskurs två i samarbete med stiftelsen En Frisk Generation. Aktiviteterna har fokus på rörelseglädje och gemenskap. Att delta är gratis och hela familjen är välkommen, oavsett ålder eller tidigare idrottserfarenhet.

I dagsläget finns verksamheten på Gullregnsskolan och startar på Tingbergsskolan till hösten 2017.

Aktiviteter varje vecka och gemensam måltid

Under ett års tid har familjerna två olika typer av aktiviteter i veckan, exempelvis bågskytte, simning, basket, fäktning, dans, skidåkning och skridskoåkning. Aktiviteterna koordineras av ledare från förvaltningen för Kultur & Fritid och ledare från lokala idrottsföreningar. En av aktiviteterna avslutar vi med en gemensam måltid i skolans matsal för att främja gemenskap och hälsosamma matvanor.

En Frisk Generation avslutar snart sitt tredje verksamma år på Gullregnsskolan. Under höst- och vårterminen har 20 barn i årskurs två och deras familjer varit med på många roliga aktiviteter. På våra träffar får ni möjlighet att röra på er, umgås med familjen och träffa nya vänner.

Här kan du läsa ett reportage från vårens aktiviteter på Gullregnsskolan.

En Frisk Generation

Verksamheten är ett samarbete med stiftelsen En Frisk Generation som har visionen att Sverige ska ha världens friskaste barn. Genom satsningen ska barnfamiljer få verktyg och motivation till att stärka sin hälsa och hitta drivkrafter till en aktiv livsstil. Aktiviteterna genomsyras av glädje, energi och gemenskap.

En Frisk Generation upprättar treåriga avtal med kommuner runt om i Sverige. Kungsbacka kommun har arbetat med En Frisk Generation sedan hösten 2014.

Vill du och ditt barn vara med?

Efter sommaren kommer de familjer med barn som då börjar i årskurs två att utgöra våra nya grupper. Vi hoppas att just du och din familj vill vara med oss. Vi kommer att besöka barnen i årskurs ett på de aktuella skolorna i vår och berätta lite mer om vad vi gör. Barnen kommer då att få med sig information hem där ni kan läsa mer om En Frisk Generation.

Har du barn i årskurs två på Tingbergsskolan eller Gullregnsskolan? Vet ni redan nu att er familj är intresserade av att delta? Intresseanmälan är inte bindande utan endast en anmälan för er familj att prova på när vi startar upp till hösten. För att du och din familj ska få delta måste ni komma minst en gång i veckan.

Anmäl din familj till En Frisk Generation.


Eva Bjälkander
0300-834935
eva.bjalkander@kungsbacka.se

Emma Snelder
0300-834212
emma.snelder@kungsbacka.se