Praktisk information

Skolskjuts 

Till skolan åker eleverna med linjebuss eller skolskjuts. När det är lovdag eller studiedag går det ingen skolskjuts. Elever som har rätt till skolskjuts enligt kommunens skolskjutsregler får färdbevis vid terminsstart utan särskild ansökan. 

Via länken nedan hittar du information om regler för att få skolskjuts samt bussarnas tidtabeller med kontaktuppgifter för bussbolagen:

Skolskjutsregler och tidtabeller för bussar

Sjukanmälan och frånvaro 

När eleven är sjuk anmäler vårdnadshavare det i vårt system för frånvarorapportering: Skola24. 

Telefon 0515-77 76 13

Du kommer till ett hälsningsmeddelande och därefter knappar du in elevens personnummer med 10 siffror. Du ska anmäla frånvaro varje dag. För att frånvaro ska registreras för samma dag måste du ringa före kl. 8.00 på morgonen. Om du ringer efter kl. 12.00 kommer frånvaro att registreras för följande dag. 

Mat, lunch 

Elever i årskurs F-5 äter lunch i sina hemklassrum, elever i årskurs 6-9 äter i skolmatsalen. Klicka på länken för att hitta kommunens skolors lunchmenyer:

Vad blir det för lunch?

Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Appen är gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefon via Appstore och Iphone, Android market för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller via OVI store för Nokia. 

Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan:

Skolmat i Kungsbacka

Olycksfallsförsäkring 

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall. Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan:

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring