Bibliotek

 Läsförståelse och skrivförmåga är avgörande för elevers utveckling och lärande. 

Olika sorters böcker

I böckernas värld möter får vi ta del av olika miljöer, kulturer och tider. Den som läser möter olika sorters människor med relationer till varandra. I biblioteket finns olika typer av böcker; deckare, rysare och mysterier, fantasy, klassiker och sagor. Där finns böcker om kärlek, romantik och vänskap, djur och natur, förr i tiden, andra länder, sport och mycket mer.

På biblioteket finns också massor av faktaböcker för olika åldrar. De används när man samlar material till olika arbeten i skolan men också för egen upplevelse.

Varlaskolans Bibliotek

I och med Varlaskolans om- och utbyggnad har vi fått ett fantastiskt fint bibliotek, som nu har varit i bruk sedan hösten 2010.

Biblioteket är uppdelat i två delar, en öppen del där man lånar/återlämnar böcker och kan botanisera bland hyllorna. Två fästmanssoffor finns i denna avdelning liksom ett antal ståbord och sittbänkar.

I det inre rummet, som har kontakt med den öppna avdelningen via glasade väggar finns möjlighet till tyst läsning, grupparbete mm. Fyra stationära datorer finns i detta rum., liksom arbetsbord och sittplatser för läsning.
I biblioteket arbetar bibliotekarie Kerstin Wilund-Lilja.