Foto: Camilla Sjögren Foto: Camilla Sjögren

Årets ledare 2013 - Carina Hassel

På kommunfullmäktiges möte den 4 februari tilldelades Carina Hassel, Släps gymnastikförening stipendium för årets ledare 2013.

Hur känns det att ha fått 2013 års ledarstipendium?
- Det känns jätteroligt! Jag blev förvånad!

Är du en riktig eldsjäl?
- Ja de säger det, jag har ju varit ledare i nästan 30 år. Engagemanget i föreningen ledde också till att jag utbildade mig till idrottslärare på senare år.

Nämndens motivering till ditt pris är: För att ha inspirerat och motiverat många i alla åldrar under mycket lång tid - ett folkhälsoarbete som visar på vikten av eldsjälar i föreningslivet. Vad säger du om de orden?
- Roligt! Jag trodde först att det bara var någon som skickat in men fick sedan höra från mina gymnastikdeltagare att många nominerat mig. Det gör mig jätteglad.

Vad betyder Släps gymnastikförening för dig?
- Ja det var där jag började som gymnastikledare för snart 30 år sedan.

Stolt ordförande i föreningen

Carina har svårt för att prata om sig själv och gymnastiken, hon har levt med och i föreningen så länge. Men Maud Jansson, ordförande i Släps gymnastikförening, har däremot lätt för att prata gott om föreningens engagerade ledare.

- Carinas styrka är när det krisar på något vis, till exempel när alla barnledare slutar samtidigt, då säger Carina så lugnt att det ordnar sig.

- Carinas utmärkelse var kronan på verket på vårt 70 års jubileum som vi nyligen firade. Stipendiet är till Carina men det lyser på hela vår förening.

Kontakta gärna