Texter

Här finns exempel på texter som du kan använda när du pratar om Kungsbacka.

Hit når friska fläktar

Vi har aldrig haft råd att stänga några dörrar. Här passerar inte bara trafiken mot kontinenten i en rasande fart utan också influenserna från storstaden.

Hit når friska fläktar som får oss att fortsätta vara nyfikna, att vilja förändra och att se möjligheter.

Havet, storstaden och naturen formar oss och gör oss föränderliga, och mer vindpinade, för varje dag.


För dig själv på en klippa

Kungsbacka är en självklar plats för familjen som vill bygga sin framtid. Här finns balansen mellan puls, jobb och avkoppling.

Här är det nära inte bara till hav och natur, utan också till storstadens influenser och intryck. Här behöver vi aldrig välja mellan att vara på hugget och att bara vilja gå i gummistövlar och hålla någon i handen.

På tjugo minuter är du visserligen i Göteborg, men på ännu kortare tid är du alldeles själv på en klippa vid havet. Det är skönt att komma hem ändå.

 

Vi som vill skapa något

Kungsbacka är den driftiga lillebrorsan som sålde stenar vid sommarstugan redan vid fem års ålder.

Skämt åsido, här finns ett driv och ett mod som gör oss till en plats man vill stanna vid. Den där driftiga lillebrorsan har vuxit upp och blir vännen du inspireras av.

Här trivs surfaren som älskar höga vågor och starka vindar – och här trivs vi som vill skapa något av vindarna.

 
 

Handlingskraftiga eldsjälar

I Kungsbacka är inga visioner för stora. Tvärtom. Kungsbacka kommun är en av landets mest företagstäta kommuner. Här startas många företag varje år, och redan i skolåldern gror frön av innovation och entreprenörskap.

Näringslivet präglas av mångfald i flera olika branscher: från hudvård till elmotorcyklar. Från handel och butik till logistik- och transporttjänster.

Hur kan det komma sig att så många vill starta och driva sitt företag i Kungsbacka? Läget är en förstås en stark möjliggörare, men det viktigaste är drivet.

Här ser vi eldsjälar inom idrott och sociala frågor och passionerade surfare vid sidan av människor som brinner för odling och ekologisk mat. Vad ska vi skapa härnäst?

 

Vi är tillväxtkreatörer

I Kungsbacka finns ambitioner, vilja och visioner. Här finns alla vi som hjälper platsen att utvecklas och här finns du som skapar tillväxt genom att låta dina barn och din familj frodas.

Här finns kreatören som genererar utveckling eftersom hen tror på och vågar genomföra sina idéer. Vi kallar det att vara tillväxtkreatör, att skapa något av möjligheterna. Att få företag att blomstra och att utveckla vårt lokala samhälle – vår plats.

En tillväxtkreatör kan vara en företagare som genererar jobb till platsen, som skapar utveckling i hela kommunen genom sina produkter och tjänster, och sin personal. Men en tillväxtkreatör kan också vara den som undervisar barnen i skolan – och får dem att växa.

En tillväxtkreatör är den som engagerar sig i våra föreningar och får barn och ungdomar att växa. En tillväxtkreatör kan vara odlaren som väljer naturliga metoder – för framtiden. Tillväxtkreatören, det är du.

 

Nära naturlyx

Nämnde vi läget? Då pratar vi inte bara om läget till storstad utan också, eller kanske framför allt, om närheten till naturen. För många är det en stor lyx att kunna doppa fötterna både i salta hav och söta sjöar på samma dag.

Att ta en löptur på en skogsstig efter en arbetsdag eller att kunna leva så nära naturen det går. Vandringsleder, vida landskap och fartfyllda utomhussporter gör oss till en plats – både för den som vill ha fart och fläkt och för den som söker lugnet.

 

Både läge och unika tillgångar

Kungsbacka kommun har inte bara havet och naturen som fantastiska tillgångar, vi har också läget. Från Frillesås i söder, till Anneberg, Vallda och Kullavik i norr. Närheten till Göteborg skapar tillväxt, framtidstro och utveckling.

Invånare som bor i vår kommun, de som driver företag här, och de som besöker oss har kanske både läget och naturen att tacka för att vi inte har svårt alls att prata om unika tillgångar för Kungsbacka. En perfekt utgångspunkt helt enkelt.

 

En dynamisk plats som inspirerar

Det är något särskilt med att vara under ständig tillväxt. Här finns alltid plats för nya tankar, nya projekt som tar oss vidare.

En plats är inte alltid densamma och ett slott är inte längre bara ett slott. Den pittoreska staden utvecklas till en dynamisk plats för nya möten.

Här finns plats för mer kultur, större visioner och en dynamik som gör platsen levande. Kungsbacka präglas av både nyfikenhet och utveckling, i allt från nya områden som byggs, platser som utvecklas och en kultur som vågar ta plats.

 

Kungsbacka ger dig friheten att inte välja

Långa vandringsleder genom hagar och skogar, längs med blanka sjöar. Salta bad med storslagna vyer, och vågor som får den inbitne surfaren att vilja sova i sin bil flera nätter i sträck.

Och ja, allt är ju så nära här i Kungsbacka. Hit kommer man på ett kick. En del cyklar från Göteborg bara för att få uppleva vår natur, och många pendlar enkelt med tåg varje dag för att jobba här eller i storstan.

Stadsmiljö eller milsvid natur. Klippor och krabbfiske eller en kväll med vännerna på stan. Varför ska vi behöva välja? Allt är möjligt. Titta bara på alla våra entreprenörer som gör vår plats till en riktig tillväxtoas.

Här finns kraften att skapa, och platsen att leva.