Jobba hos oss i sommar

I sommar behöver vårt lag förstärkning. Vi vill ha dig som vill, vågar och kan. Välkommen att söka sommarjobb i Kungsbacka kommun!

Semestervikarier

Varje sommar anställer vi ett stort antal semestervikarier. Tjänsterna finns främst inom Vård & omsorg och Individ & Familjeomsorg där vi behöver allt från personliga assistenter och stödassistenter till undersköterskor och sjuksköterskor. Inför sommaren har vi också ofta behov av vikarier inom verksamhetsområdena måltider och lokalvård.

Så här söker du

Du hittar och söker aktuella sommarjobb på sidan Våra lediga jobb. Välj jobbkategori sommarjobb.

Områden du kan sommarjobba inom

Här kan du läsa mer om våra olika verksamheter och vad det innebär att jobba som semestervikarie hos oss. 

Boenden med särskild service

Som semestervikarie arbetar du på ett service- eller gruppboende och är ett stöd åt barn och vuxna med funktionsnedsättning. Ditt stöd utgår utifrån brukarens behov och individuella plan och kan till exempel handla om städning, matlagning, hygien och fritidsaktiviteter. Du jobbar dag, kväll och helg. På en del enheter ingår jour och vaken natt.

Korttidsvistelseläger

Som lägerledare arbetar du med att anordna korttidsvistelse för barn och ungdomar med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som till exempel ADHD, Aspergers syndrom eller högfungerande autism. Syftet med korttidsverksamheten är både att berika barnens och ungdomarnas tillvaro, och att avlasta föräldrar och anhöriga. 

På våra vistelser kan barn och ungdomar med liknande funktionsnedsättning få ett positivt miljöombyte, träffas, umgås och prova på nya aktiviteter. Sommarverksamheten är öppen under veckor 26-30 och hålls på våra lägergårdar i Vallda och Onsala.

Personlig assistans

Som semestervikarie inom personlig assistans arbetar du hemma hos brukare med funktionsnedsättning. Du stödjer brukaren i dennes vardag med arbetsuppgifter som städning, matlagning, hygien, utflykter utanför hemmet och andra aktiviteter. Arbetet är individanpassat och du arbetar dag, kväll, natt och helg.

Boende för ensamkommande barn och ungdomar

Som behandlingsassistent arbetar du på ett stödboende eller HVB-hem för ensamkommande barn och ungdomar. Du är ett stöd för ungdomarna i deras vardag genom att lyssna, uppmuntra och vägleda, vilket skapar förutsättningar och lägger grunden för personlig utveckling och ett självständigt liv för barnet eller ungdomen. Du arbetar dag, kväll och natt, helg samt sovande jour. 

Vårdbiträde

Som semestervikarie arbetar du med kundens personliga omvårdnad som utgår från individuella behov. Det kan till exempel vara städning, hygien eller andra aktiviteter ihop med brukaren. Du arbetar i brukarens enskilda hem eller på ett boende för äldre. Du kan arbeta dag, kväll eller natt. Du arbetar veckans alla dagar inklusive helg.

Undersköterska

Som semestervikarie arbetar du utifrån kundens individuella behov av stöd och hjälp. Det kan till exempel vara städning, hygien och andra aktiviteter.  Du arbetar även som hälso- och sjukvårdspersonal utifrån av sjuksköterska delegerade insatser. Arbetet är förlagt till brukarens enskilda hem eller på något äldreboende. Du kan arbeta dag, kväll eller natt. Du arbetar veckans alla dagar inklusive helg.

Sjuksköterska

Som sommarvikarie i vår sjuksköterskeorganisation arbetar du med medicinska insatser mot patienter i alla åldrar. Arbetet är förlagt till olika former av boenden, såväl enskilda boenden som grupp- och äldreboenden. Du arbetar i patientens enskilda hem eller på ett boende för äldre.  Du kan arbeta dag, kväll eller natt. Du arbetar veckans alla dagar inklusive helg.

Lokalvård

Som semestervikarie inom lokalvården arbetar du med att städa våra olika lokaler som förskolor, skolor, idrottshallar och administrativa lokaler. Du arbetar dag och helger.

Måltid

Som semestervikarie inom måltid arbetar du med att tillaga och servera mat till våra förskolor, skolor och äldreboenden. Arbetet varierar beroende på var du arbetar. I tillagningsköken arbetar man i grupp och är bara i köket och i matsalen, i mottagningsköken arbetar du ensam och tillagar tillbehör till maten och gör sallad och på förskolorna sköter du disken och städar.

På Kungsbacka kommun får du...

 • En ordentlig introduktion till din arbetsplats
 • Jobba med sådant som är viktigt för andra
 • Möta många människor
 • Bra anställningsvillkor

Och du: det är inte ovanligt att semestervikarier erbjuds möjlighet att fortsätta även efter sommaren.

Rekryteringsträffar under våren

Under våren anordnar vi ett antal rekryteringsträffar på en rad olika platser. På rekryteringsträffarna kan du träffa våra rekryterare, få reda på mer om vad det innebär att arbeta som semestervikarie och söka våra tjänster. Nedan hittar du tid och plats för våra träffar. Sidan uppdateras under våren.

 • 24 januari klockan 10-13, Elof Lindälvs gymnasium
 • 25 januari klockan 10-13, Aranäsgymnasiet
 • 20 februari klockan 10-13, Elof Lindälvs gymnasium
 • 21 februari klockan 10-13, Aranäsgymnasiet
 • Campus Varberg, tid ej fastställd
 • 14 maj, tid och plats ej fastställd
 • 17 maj, tid och plats ej fastställd

Mer information

Har du frågor eller funderingar om hur det är att jobba som semestervikarie hos oss? Kontakta oss så berättar vi mer. Välkommen med din ansökan!

Maria Timonen, enhetschef bemanningscenter
0300 -83 40 26
maria.timonen@kungsbacka.se

Bemanningscenter
bemanning.rekrytering@kungsbacka.se

Vikarieenheten Vård & Omsorg
0300-83 66 66
vikarieenheten.vardomsorg@kungsbacka.se