Medarbetarna Björn, Maria och Josefine

Träffa våra medarbetare

Att jobba för Kungsbacka kommun är inte som att jobba för vilken arbetsgivare som helst. Hör våra medarbetare själva berätta om vad som driver dem och vad som får dem att älska sitt jobb.

Följ våra jobbkonton i sociala medier

 Facebook 
 Instagram
 Linkedin

 

 • Maria Stjernström – Rekryteringsspecialist

  +

  Maria Stjernström arbetade som lärare när hon gick Kungsbacka kommuns utbildning ”jag vill bli chef”. På utbildningen fick hon höra en rekryteringsspecialist berätta om sitt yrke och kände direkt att det var något för henne. Idag har hon bytt bana och arbetar som rekryterare på Kungsbackas rekryteringscenter.

  – Många tycker jag har gjort ett jättestort hopp i karriären men jag håller inte med. Som lärare har jag bedömt kompetenser i 20 år, jag är van vid att möta människor och är van att argumentera för min bedömning. Mycket av det är vad yrket som rekryterare handlar om. Kungsbacka kommun dessutom jobbar hårt på att ibland ifrågasätta vad en utbildning ger i förhållande till kunskaper, erfarenheter och kompetenser, säger hon.

  Frågan ”vågar jag byta karriär?” var en ständigt återkommande fråga efter utbildningen och när en tjänst till slut blev ledig skickade hon in en ansökan – och fick jobbet. Bytet blev verkligen lyckat och Maria trivs med sitt jobb som rekryterare, mycket tack vare att hennes nuvarande chef ser till hennes kompetenser och att hon för möjlighet att använda dem. Hon samarbetar mycket med förvaltningen för Förskola & Grundskola och håller i utbildningar i rekrytering.

  – I Kungsbacka anställer vi människor som vill, vågar och kan. I mitt fall är jag oerhört tacksam för att dessa ord inte bara blivit en hyllvärmare utan faktiskt fungerar som en röd tråd genom organisationen. Både min tidigare chef och min nuvarande har verkligen varit föredömliga i att uppmuntra till karriärsväxling i Kungsbacka kommun, avslutar Maria.

 • Björn Nelson – Ekonom

  +

  Björn Nelson arbetar som ekonom. Han har arbetat i den rollen sedan hösten 2017 och när han ska beskriva det bästa med sitt jobb är människorna det första som dyker upp.

  – Att man får prata med mycket folk är det bästa, helt klart. Jag tycker det är superkul att få träffa alla möjliga människor och kanske få höra lite om vad som händer runt om i kommunen, även om det kanske inte ligger något direkt på mitt skrivbord. Det trivs jag väldigt bra med, säger han.

  Björn och hans kollegor arbetar med att hjälpa förvaltningens verksamheter med olika ekonomifrågor. De har en löpande kontakt med cheferna och gör allt från kontering till budgetarbete till att hantera fakturor. Ekonomiarbetet är varierat i sin natur, något som Björn gillar.

  – Ekonomijobbet går ju i perioder. Till exempel budgeten, det är en fast period på två månader och de resterande tio månaderna sedan arbetar man inte så mycket med budgeten, berättar han.

  Även om han förfarande är ganska ny i sin roll som ekonom är Kungsbacka kommun inte en främmande arbetsplats för Björn, han har arbetat i flera olika roller på Serviceförvaltningen.

  – Jag började på lokalvården 2012 och trivdes superbra där. Så pass bra att jag stannade kvar i flera år. Sen när jag vad färdig med skolan fick jag ett kontorsjobb som administratör och sen en ekonomtjänst när den blev ledig. Jag trivs väldigt bra på alla tjänster jag har haft. Och det finns ju uppenbarligen verkligen möjligheter att utvecklas! avslutar Björn.

 • Josefine Johansson – Förskollärare

  +

  – Man är mycket i nuet när man jobbar med barn, säger Josefine Johansson, förskollärare på Kolla förskola. Hon beskriver sitt yrke som en balansgång mellan att hålla bra rutiner som skapar trygghet i gruppen och att man måste vara lyhörd mot vad barnen gör och kunna vara spontan i vardagen.

  – Är vi ute och har planerat att titta på gråsuggor, men helt plötsligt har det uppstått en ny lek så kanske det inte är läge att avbryta det bara för att vi har planerat något annat just då. Läroplan och rutiner är jätteviktigt, men det gäller också att hänga med på vad som händer hela tiden. Det är det som är charmen med det här yrket tycker jag, berättar hon.

  Det mest givande med att vara förskollärare är enligt Josefine att få se hur barnen lär sig nya saker, följa deras utveckling och se hur saker de jobbar med hjälper barnen och stärker deras självförtroende.

  – Om vi har jobbat med samspel i gruppen till exempel är det fantastiskt som pedagog att sedan se att barnen har anammat det när de leker och är mer uppmärksamma och hjälper varandra, säger hon.

  Att Josefine trivs på sin arbetsplats är det ingen tvekan om. På den klassiska frågan att med tre nyckelord beskriva sin arbetsplats svarar hon med ett hjärtligt skratt:

  – Trygg och glädje är två bra ord. Och lek så klart, det är det vi lever för här!

 • Iwona Carlsson – Digitaliseringschef

  +

  Iwona Carlsson jobbar som Digitaliseringschef i Kungsbacka kommun. Hon beskriver rollen som att vara spindeln i nätet, den som målar de stora penseldragen för digitaliseringsfrågorna.

  – Absolut mest tid lägger jag ju på att vara spindeln i nätet. Att vara den som ser sambanden och se till att alla delar av kommunen driver åt ett och samma håll, säger hon. 

  Iwona beskriver ett stort tryck från samhället att kommunen ska kunna leverera och ha tjänster som är digitala. Stor del av invånarna i Kungsbacka rör sig på digitala plattformar, utnyttjar tjänster och handlar på nätet. Ofta krävs det bara ett par klick för användaren.

  –  I en digital värld kan inte kommunen komma och säga ”här har vi en pappersblankett, fyll i den”. Stenåldersversionen, det går ju liksom inte, förklarar Iwona.

  För att kunna hålla takt med omvärlden är just världsbevakning en stor del av arbetet.

  – Jag håller koll hela tiden. What’s cooking? Vad är det som bubblar – och hur kan det bli en nytta hos oss? säger hon.

  Som Digitaliseringschef finns många möjligheter att vara med och förändra, att styra kommunen mot att bli mer digital och det är där Iwona hittar sitt driv i vardagen.

  – Det handlar mycket om att känna att jag kommer till nytta. Min kompetens och min kunskap, mitt driv och nyfikenhet. Att det finns utrymme för det är viktigt, avslutar hon.