Bild på Josefine och Tommy, två medarbetare i Kungsbacka kommun. Bild på Robin och Anna, två medarbetare i Kungsbacka kommun. Bild på Daniel och Elisabeth, två medarbetare i Kungsbacka kommun.

Personlig assistent

Att jobba som personlig assistent är roligt, fritt och utvecklande. Du arbetar åt en person och hjälper till med olika saker i hans eller hennes dagliga liv. Du måste vara 18 år och det är önskvärt om du har gått Vård och Omsorgsprogrammet eller Barn och Fritid, men det viktigaste är att du har rätt personliga egenskaper för jobbet.

Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på vem man arbetar för och arbetspassen kan ligga på dagtid, kvällstid, natt och helg. Du behöver också ha lätt för att anpassa dig efter olika situationer, lyssna in andras behov och vara handlingskraftig. 

Röster om jobbet:

”Det känns bra i magen efter ett arbetspass. Jag är nöjd med mig själv och känner att jag gjort något bra för någon annan. ”

”Det är inget 7-16-jobb. Jag gillar att ha lediga vardagar där jag kan göra annat.”

”Jag utför kvalificerade uppgifter och utvecklas, både yrkesmässigt och som människa. Det är stor variation och det är fantastiskt att veta att jag kan hjälpa någon med ett stort funktionshinder att kunna ha roligt och leva precis som alla andra.

Här får du svar på frågor om personlig assistans

Sök våra tjänster 

Du hittar våra lediga jobb som personlig assistent under Lediga jobb. Välj rubriken Socialt stöd i rullistan. 

Möt några personliga assistenter

Daniel, musikintresserad personlig assistent: "Kvällen innan jag ska gå till jobbet känner jag att imorgon ska jag dit, Gud vad härligt!"

Läs mer om personlig assistans.