Kollage på människor som bor i Kungsbacka

Berätta om ditt Kungsbacka

Vad säger vi om Kungsbacka till de som besöker oss? Hur beskriver vi platsen för de som vill starta företag och etablera sig här? Och hur pratar vi som bor i kommunen med varandra?

Det finns en kraft och ett engagemang i Kungsbacka som bara måste få komma fram. Här finns blomstrande företag, ungdomar med enorma drivkrafter, härlig natur och salta bad, ett kulturliv som får folk att resa hit och inte minst- här finns ni.

Under 2020 sätter vi igång arbetet med att formulera en tydlig identitet för Kungsbacka kommun. Vi kallar arbetet för Mitt Kungsbacka. 

Ni som gillar Kungsbacka

Ungefär 90 000 personer bor i Kungsbacka kommun. Det är gamla, unga, par, singlar, barn och allt däremellan. Vi är en kommun dit många vill flytta och där många vill stanna. Men varför? Vad är det ni gillar med Kungsbacka? Vad är det som engagerar er som bor eller driver företag här - det vill vi veta.

Nu vill vi ha er hjälp med att sätta ord på det som engagerar er. Det som lyfter vår identitet och som gör Kungsbacka till just Kungsbacka. Under våren och hösten 2020 kommer vi att samla in så många röster vi bara kan under konceptet Mitt Kungsbacka. Vi kommer att filma, fota, intervjua och lyssna. Hur låter det när ni själva beskriver Kungsbackas identitet? För att så många som möjligt ska kunna ta del av de tankar som finns publicerar vi innehållet under Mitt Kungsbacka innan vi egentligen formulerat en identitet. Med andra ord: Identitet in the making! Det är ni som skapar den.

Vad tycker du?

Har du själv tankar du vill dela med dig av? Vill din förening förklara varför ni är en viktig del av Kungsbacka? Kanske vill ni måla vad Kungsbacka är- en skriva en riktig dänga som kan gå på repeat. Vi välkomnar alla konstnärliga uttryck – hör av dig till oss med ditt förslag! Eller använd facebookgruppen Mitt Kungsbacka, där kan du diskutera Kungsbackas identitet med andra!


De tankar och röster vi samlar in kommer att sammanställas och resultera ett antal strategiska områden för Kungsbacka kommun. De kommer att bilda en berättelse om Kungsbacka: en identitet. Till berättelsen kommer det att tas fram foto, filmer och texter. Material för dig att använda och dela vidare.Workshops, intervjuer och mätningar

Facebookgruppen Mitt Kungsbacka Instagramkontot Mittkba

Har du frågor eller förslag till oss som arbetar med detta?

Kontakta oss gärna!

Hanna Littorin, kommunikationsspecialist
0300-83 44 56
hanna.littorin@kungsbacka.se

Jessica Blume, platsutvecklare
0300-83 44 90
jessica.blume@kungsbacka.se