Invånardialog

Upplev skollunchen på riktigt! - invånardialog

Under några veckor var vårdnadshavare extra välkomna att besöka våra för- och grundskolor för att äta uppleva skollunchen - på riktigt!

Om dialogen

Under ett par veckor dialogen pågick passade cirka 200 personer på att proväta på förskolor och grundskolor runt om i kommunen. Kampanjen var ett sätt att få med vårdnadshavarna i en dialog om ämnet utifrån deras faktiska upplevelser om mat och miljö.

Läs mer om invånardialog i Kungsbacka här

Resultat

Vid den avslutande dialogen diskuterades bland annat matsalar och ekologisk mat. Bland synpunkter som kommit in under kampanjen in så framgår det att många är ganska nöjda med kvalitén på det som serveras.

”Fräsch och god mat och flera rätter att välja på,( har visserligen förstått på min son att det inte alltid finns flera alternativ). Maten var lagom kryddad och kändes fräsch trots att den inte lagas på plats. Ett plus till det väl tilltagna salladsbordet. Ett minus är den höga ljudnivån”

”Tack så mycket för en trevlig lunch idag! Smakade gott och jag var framför allt positivt överraskad över det fina salladsbordet.”

”När jag var på lunch på förskolan möttes jag av en inrutad rutin där alla barnen kände sig bekväma och fick utrymme att göra sig hörda….. Det känns som en rutin och miljö som har högt i tak för alla personlighetstyper vilket skapar en trygghet för mig som förälder.”

”Det har varit både bra och nyttigt att se hur barnen har det under måltiden på skolan”