Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Engagerad Skolkurator till Älvsåkersskolan!

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Hos oss ges du möjlighet att arbeta i en skola som präglas av lärande för barn och elever i trygg miljö med engagerade och kompetenta kollegor! För oss är det viktigt att du trivs, därför är utveckling och fortbildning något som ges stort utrymme.

Vi söker nu en engagerad Kurator som en del av vårt nya team. Vi är ett team bestående av specialpedagoger, psykolog och relativt nya rektorer, så vi kommer att erbjuda stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vi kommer tillsammans att utmama vår kreativitet. 

Verksamhetens uppdrag
Älvsåkersskolan ligger mitt i ett vackert åkerlandskap en knapp mil norr om Kungsbacka centrum. Här går 530 elever från förskoleklass till årskurs nio. På skolan arbetar vi tillsammans för att eleverna och medarbetarna skall känna trygghet och arbetsglädje i syfte att uppnå måluppfyllelse. Vår ambition är att alla elever skall känna sig väl bemötta under sin dag och detta arbetar vi med både på grupp- och individnivå. Vårt trygghetsteam samt elevhälsoteam håller sig ständigt uppdaterade om vilka behov som finns i de olika klasserna.

Personalen arbetar på f-3 i ”vardagslag”, som består av ca 3-5 pedagoger och tillsammans ansvar lagen för en åldersgrupp elever. Åk 4-9 är organiserade i två arbetslag (4-6 och 7-9).  Lagen ansvarar också för mentorskap, planering och utvärdering av arbetet.

Visionen för Älvsåkerskolan är att ge den lilla skolans närhet och trygghet samt den stora skolans potential. Arbetet mot visionen bygger på att arbeta förebyggande med elevhälsa samt att utgå från en värdegrund som vilar på en bärande idé att arbeta runt trygghet och att elever som mår bra – lär bra.

Rollen som kurator hos oss
Vi söker dig som vill arbeta som kurator där du kommer ingå i skolans elevhälsoteam och arbeta både självständigt och tillsammans med övriga medarbetare i elevhälsoteamet. Du får uppdrag från elevhälsoteamet eller rektorerna. Som kurator arbetar du på tre nivåer: individ, grupp och organisationsnivå. Målet är trygga elever med god självkänsla och bra studiemotivation. Det arbetet kan ske på följande sätt:

  • Samtal med elever och deras familjer som kan vara stödjande, motiverande, rådgivande och samtal vid t ex kris- och konfliktsituationer.
  • Handledning och konsultation till skolpersonal.
  • Arbete med förebyggande insatser vad gäller t ex värdegrund och likabehandling.
  • Samverka och förmedla kontakt med andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad socionom eller annan utbildning som anses godtagbar, gärna med kompletterande handledarutbildning. Vi vill att du som söker tjänsten har ett stort intresse för att arbeta med såväl elever som personal. Du ska kunna sätta dig in i ett pedagogiskt sammanhang och vara delaktig i skolans inkluderande förhållningssätt. Vi vill att du har god förmåga att arbeta självständigt och att du är bra på att samarbeta med olika yrkeskategorier.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Vi erbjuder en visstidsanställning på deltid (80-100%) med tillträde från och med 15 februari eller enligt överenskommelse och fram till sommaren 2021. Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökanredan idag, dock senast den 2 februari.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid/Deltid

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde
15 februari eller enligt överenskommelse.

Löneform
Individuell lönesättning.

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
80-100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2020/23


Publicerat
2020-01-14

Sista ansökningsdag
2020-02-02


Kontakt

Rektor Håkan Cronelid, 0300- 83 54 52

Rektor Madeleine Strasek, 0300- 83 45 43Logga in och ansök Tillbaka