Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Bibliotekarie till Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

I Kungsbacka vill vi stärka och utveckla en arbetsplatskultur där vi vill vågar och kan. Då kännetecknas vårt sätt att vara och agera av att: Vi välkomnar, Vi levererar, Vi samarbetar och Vi tänker nytt.

Är du en person som trivs med att jobba med ungdomar? Är du en person som har lätt för att tänka nytt och inspirera andra? Tycker du om att jobba med ny teknik? Är du en person som kavlar upp ärmarna och jobbar för våra ungdomar?

Rollen som bibliotekarie hos oss

Vi söker en bibliotekarie som ska fortsätta att bedriva vår biblioteksverksamhet mot uppsatta mål, inte minst mot bakgrund av befintliga styrdokument, och i nära samarbete med lärare och elever. Du har din utgångspunkt i biblioteket på Elof Lindälv tillsammans med en kollega, men ni jobbar i ett team mellan gymnasieskolorna i Kungsbacka där ni träffas regelbundet.

Vi vill att biblioteket ska vara en välkomnade, trygg plats där man finner både studiero, läsinspiration och personal att fråga. Vår verksamhet vilar på de tre grundpelarna stöd i undervisningen, läsfrämjande och biblioteket som lärmiljö.

Vår ambition är att arbeta efter Carol Kuhlthaus modell av informationssökningsprocessen och tillsammans lära oss mer och utveckla metoden Guided inquiry.

Din profil

Vi söker dig med en utpräglad känsla för service samt med högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har stort intresse av litteratur- och litteraturfrämjande arbete och med god förmåga att kommunicera med ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Book-it.

Som bibliotekarie hos oss ser vi gärna att du själv ska kunna ta initiativ och utveckla nya arbetssätt tillsammans med kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och motivera elever. Du arbetar tillsammans med oss för att hitta lösningar i uppkomna situationer. Du är intresserad av att bedriva bibliotekets verksamhet utifrån ett pedagogiskt perspektiv, bland annat genom det nära samarbetet med lärare och elever samt genom att undervisa i informationskompetens. I denna roll kommer du att arbeta med varierande uppgifter, vilket också ställer krav på flexibilitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Känner du igen dig? Då ser vi med glädje fram emot din ansökan. Vänta inte då vi har löpande intervjuer.

Mer om oss

Kungsbacka kommunala gymnasier omfattar de tre skolorna Aranäsgymnasiet, Elof Lindälvs gymnasium samt Beda Hallbergs gymnasium. Skolorna ligger, alla tre, centralt placerade i Kungsbacka kommun med promenadavstånd till pendeltåg och bussar. Skolorna har ett brett och allsidigt utbud av utbildningar i form av högskoleförberedande program, yrkesprogram, gymnasiesärskola, introduktionsprogram som lärlingsutbildningar. Aranäsgymnasiet och Beda Hallbergs gymnasium är inrymda i samma lokaler. Skolorna har moderna och välutrustade bibliotek, såväl avseende litteratur som datorer. Biblioteken samarbetar nära med elever, lärare och arbetslag.

Skolorna är indelade i flera skolenheter med varsin rektor och leds av en gymnasiechef. En biträdande gymnasiechef organiserar elevhälsa och bibliotek.

På förvaltningen för Gymnasium & Arbetsmarknad är vi ca 550 medarbetare. Vi består av verksamheterna Gymnasium och Kompetenscentrum. Via förvaltningen erbjuds kommuninvånarna gymnasieutbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning, studie- och karriärvägledning, etablering för nyanlända till Sverige, eller insatser för de som är i behov av ekonomiskt bistånd och behöver komma ut i arbete eller studier.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på deltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi ser fram emot din ansökan, sista ansökningsdagen är 29 februari.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Deltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
75%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2020/95


Publicerat
2020-02-13

Sista ansökningsdag
2020-02-29


Kontakt

Biträdande gymnasiechef Cecilia Fossan, 0300-83 33 10Logga in och ansök Tillbaka