Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Vikarierande jurist till Individ & Familjeomsorg

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Är du en erfaren jurist som är engagerat inom socialrätt och kan kommunicera juridiska frågor på ett pedagogiskt och tydligt sätt? Vår nuvarande jurist ska på föräldraledighet och vi söker därför dig som vill, vågar och kan!

Rollen som jurist hos oss

Som jurist på Individ & Familjeomsorg kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:

 • Ge råd och stöd till förvaltningen i frågor av juridisk natur
 • Bistå med att upprätta yttranden och överklaganden till domstolar och tillsynsmyndigheter
 • Företräda socialnämnden i rättsprocesser
 • Bevaka rättsutvecklingen och ta initiativ till åtgärder med anledning av förändringar av denna
 • Utbilda och sprida kunskap på ett pedagogiskt sätt som gör den användbar för en annan profession

Du kommer att ingå i ett engagerat team bestående av nämndsekreterare, registrator, arkivarie och administratörer. Din närmaste chef blir vår bitr. förvaltningschef. Du kommer att arbeta mot alla verksamhetsområden inom förvaltningen och nätverka med övriga jurister i andra kommuner. Din arbetsplats finns centralt beläget i Kungsbacka. I Stadshuset arbetar vi enligt ett aktivitetsbaserat arbetssätt som ger oss mycket flexibilitet i att kunna anpassa vår arbetsmiljö utifrån den uppgift vi behöver slutföra.

Din profil

Som förvaltningens enda jurist behöver du vara lugn och trygg med att fatta beslut. Du kan arbeta självständigt, strukturera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du pedagogisk och tydlig i din kommunikation, kan samarbeta med andra genom att vara intresserad och skapa förståelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som:

 • Har examen från juristprogrammet
 • Har några års erfarenhet i rollen som jurist
 • Har kunskap och/eller erfarenhet av framförallt socialrätt (SoL, LSS, LVU, LVM) men även förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess
 • Behärskar god svenska i tal och skrift
 • Har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning (meriterande)
 • Notariemeritering (meriterande)

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder ett vikariat på heltid med start fr.o.m. 1 juni 2020, eller enligt överenskommelse, t.o.m. februari 2021.

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer, här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/lediga-jobb/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan senast den 13 april 2020. Vid frågor får du gärna höra av dig hos oss.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder, behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

#LI-KUNGSBACKA

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2020/156


Publicerat
2020-03-20

Sista ansökningsdag
2020-04-13


Kontakt

Anna Bergsten, bitr. förvaltningschef , 0300-83 51 63Logga in och ansök Tillbaka