Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Bibliotekarie med fokus barn

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vi söker en utåtriktad, driven och kreativ barnbibliotekarie som vill vara med att vidareutveckla vår verksamhet för barnen. Barnens läsglädje är det viktigaste och vi behöver hitta nya arenor att nå barnen på.

Rollen som bibliotekarie hos oss

Som medarbetare på biblioteken i Kungsbacka har du omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Mötet med våra besökare är en viktig del av verksamheten och du deltar i det dagliga arbetet på biblioteken. I din roll som bibliotekarie kommer du tillsammans med kollegor att verka som bibliotekens ansikte utåt. Din uppgift blir att i nära samarbete med övriga i arbetsgruppen med fokus barn vara en aktiv del i att utveckla, forma och genomföra verksamheten för barnen samt att skapa en inbjudande miljö i biblioteksrummet. I din roll behöver du bygga upp kontaktnät och samarbeten utanför bibliotekets lokaler, med syfte på att öppna bibliotekets alla medier på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt för att locka till läsning utifrån olika behov och förutsättningar. I arbetet ingår att representera och hålla i aktiviteter och projekt utanför bibliotekets egna lokaler vilket du bör trivas med.

Som anställd på biblioteken i Kungsbacka ingår tjänstgöring både på biblioteket i Kulturhuset Fyren och på mobila biblioteken, liksom arbete på kvällar och helg

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Värdskap, bemötande och bemanning i verksamheten
  • Arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets användare i alla sammanhang
  • Arbeta med inköp och exponering av bibliotekets barnmedier
  • Främja, inspirera och förmedla kunskap och litteratur.
  • Hitta möjligheter för att ta vara på digitaliseringens och teknikens möjligheter i arbetet.
  • Hålla i aktiviteter och projekt i och utanför bibliotekets egna lokaler.

Din profil

För denna tjänst krävs att du har en biblioteks- och informationsvetenskaplig examen eller likvärdig utbildning. Du har mycket god kunskap om läs- och kulturvanor för barn, en pedagogisk förmåga, samt några års erfarenhet som bibliotekarie. Vidare har du mycket god digital kompetens med kunskap och intresse av modern informationsteknik. 

Vi förutsätter att du brinner för att arbeta med barns delaktighet utifrån Barnkonventionen och har ett starkt intresse för bibliotekens framtida verksamhet särskild utanför våra fysiska bibliotek. 

Det är meriterande om du har arbetat med inköp och urvalsprocesser. 

Ditt förhållningssätt i arbetet bör baseras på ett tydligt fokus på lyhört och individanpassat bemötande, service och handledning.

Dina personliga egenskaper bör grunda sig i ett intresse, en vilja och förmåga att arbeta med och hjälpa andra människor genom ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt för att erbjuda en god upplevelse för våra besökare. Du behöver även ha förmågan att anpassa dig till omvärldsförändringar och att på ett kreativt sätt skapa nya idéer, möjligheter och lösningar i arbetet.

Du behöver en förmåga att nyttja och tillämpa din expertkunskap och kompetens inom ditt område för att driva arbetet framåt. Då ditt dagliga arbete dessutom kommer att bestå av möten med olika människor så är det av stor vikt att du kan skapa kommunikationsdrivna och goda nätverk. 

Om biblioteken i Kungsbacka

Biblioteken i Kungsbacka arbetar som en helhet och omfattas av fem närbibliotek, mobila enheten och biblioteket i Kulturhuset Fyren. Organisationen består av två verksamhetsavdelningar med ett 40-tal medarbetare. Vi utvecklar hela tiden vår verksamhet och ser framtidens utmaningar som något positivt.

Vårt uppdrag är att alltid arbeta för kommuninvånarnas bästa. Den tanken ska prägla allt vi gör, vår servicenivå, hur vi löser dagliga utmaningar och inte minst hur vi agerar i mötet med alla som kommer i kontakt med oss. I Kungsbacka vill vi stärka och utveckla en arbetsplatskultur där vi vill vågar och kan. Då kännetecknas vårt sätt att vara och agera av att: Vi välkomnar, Vi levererar, Vi samarbetar och Vi tänker nytt.

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 70-100% efter överenskommelse. 

Intressant?

Kul! Ansök senast onsdagen den 12 augusti 2020, så återkommer vi till dig.

#LI-KUNGSBACKA

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
70-100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2020/471


Publicerat
2020-07-16

Sista ansökningsdag
2020-08-12


Kontakt

Bibliotekschef Lena Engberg, 0300-83 49 84

Bibliotekschef Susan Pour, 0300-83 41 94

Kia Andersson Facklig representant för DIK , 0300-83 42 85

Göran Örtberg Facklig representant för Vision , 0300- 83 41 77Logga in och ansök Tillbaka