Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Två rektorer till förskolor i Åsa och Frillesås

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Nu söker vi två rektorer som tillsammans med en befintlig kollega kommer arbeta med att skapa en likvärdig förskola med samma höga kvalitet i Åsa och Frillesås.

Verksamhet och förskole-område

Vi har gjort en omstrukturering av förskolorna i Åsa och Frillesås för att åstadkomma en hållbar arbetsmiljö och organisation samt en likvärdig förskola för alla barn.  Nu söker vi två rektorer som kommer ansvara för två förskole-enheter vardera.

Den ena rektorstjänsten kommer att ansvara för Pölagårdens förskola och Boställets förskola, som ligger i Åsa respektive Frillesås.

Den andra tjänsten kommer att ansvara för Lärkbackens förskola och Klockaregårdens förskola som båda ligger i Frillesås. Klockaregården är i nuläget placerad i tillfälliga lokaler men vi är i startgroparna för att bygga en ny fin förskola ett stenkast från befintliga lokaler.

För varje ansvarsområde är du ha ansvarig för ca 25-30 professionella pedagoger och ca 160 nyfikna och kompetenta barn. Du har ekonomiskt och juridiskt ansvar för enheten och för det systematiska kvalitet genom att planera, följa upp, utvärdera och förbättra undervisningen mot högre måluppfyllelse. Naturligtvis utgår du alltid från en helhetssyn med barnens bästa i fokus.

I det närmaste ledarteamen är ni är organiserade med några andra skolledarkollegor. De är rektorer för skolan Åsa respektive Frillesås, rektor för närliggande förskola samt en administrativ enhetschef. Den administrativa enhetschefen har framförallt uppgifter i förhållande till de kommunala driftsuppdragen. Du ingår i ledningsteamet för Pedagogiskt område söder med 30 generösa arbetskamrater, vilka representerar förskolor och skolor i Åsa, Fjärås, Gällinge och Kollas område. Utöver det har du stödfunktioner i förvaltningen inom ekonomi och HR som arbetar dedikerat för ditt geografiska område.

Rollen som rektor i förskolan

Som pedagogisk ledare och rektor har du det övergripande ansvaret för att undervisningen bedrivs i enlighet med styrdokumenten. I Kungsbacka har vi valt att organisera barnen i mindre grupper utifrån Skolverkets riktmärke, med barnens bästa i fokus. Det arbetet värnar vi särskilt om och det behöver du leda, styra och stödja på dina enheter. Har du kunskap om och erfarenheter av Relationell pedagogik är vi nyfikna på att lyssna på dina tankar kring de perspektiven.

Din profil

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du är modig, inspirerar till nytänkande och förbättring samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. Ditt fokus på god arbetsmiljö och ditt sätt att möta människor med värme, energi och respekt skapar entusiasm och arbetsglädje hos dina medarbetare. Du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med såväl kollegor, medarbetare och vårdnadshavare som med barn/elever. Dessutom drivs du av att utveckla både person och organisation – du lyssnar in din omgivning och kopplar behoven till verksamhetens mål.

Vi strävar efter att hitta en person med rätt kombination av personlighet och kompetens. Rollen kan därför formas något efter din profil, så länge du har den kompetens, kunskap och erfarenhet rollen kräver. Rätt person för jobbet trivs i en verksamhet med ett konstant pågående förbättringsarbete där fokus ligger på mål, resultat och kvalitet. Du planerar och organiserar ditt arbete effektivt och du strävar efter ett arbetsklimat som karaktäriseras av öppenhet och prestigelöshet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk examen på högskolenivå och erfarenhet från förskolans verksamhet. Tidigare ledarerfarenhet inom pedagogisk verksamhet är meriterande, likaså om du gått den statliga rektorsutbildningen. B-körkort är ett krav.

Vårt erbjudande och övrig information 

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Gott ledarskap är viktigt för oss i Kungsbacka kommun. Därför får alla våra chefer gå utbildningen ”Utvecklande Ledarskap”. Du kommer att få ett gemensamt introduktionsprogram samt en mentor för att känna dig väl mottagen i uppdraget. 

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här:
https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Kul! Varmt välkommen med din ansökan senast 29 november 2020.

Processen kommer att innehålla två intervjusteg, var av första intervjuomgång är planerad till vecka 50. Här erbjuds digitala Teamsintervjuer. Kallade kandidater kommer att få göra tester, som komplement till första intervjuomgång och träffar då en rekryteringspartner. 

Slutintervjuer är planerade till vecka 51, vilka slutkandidater träffar rekryterande
verksamhetschef samt fackligt förtroendevalda. Observera att slutkandidater kommer efterfrågas att uppvisa ett aktuellt belastningsregister.

Om Förskola & Grundskola i Kungsbacka

Kärnverksamheten är indelad i tre pedagogiska områden. Vi har centrala funktioner i förvaltningen för Kvalitet och utveckling, HR och kommunikation, Ekonomi och Planering samt Myndighet och stöd. Sammanlagt är vi ca 2700 personer som arbetar med att ge en god utbildning för våra barn och elever idag så att de kan lämna oss med stora valmöjligheter, stark självkänsla och god hälsa.

#LI-KUNGSBACKA

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
2

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Frillesås

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2020/694


Publicerat
2020-11-13

Sista ansökningsdag
2020-11-29


Kontakt

Annika Hellström, Verksamhetschef, 0300-834771

Christian Söderling, Rekryteringspartner, 0300-83 30 29Logga in och ansök Tillbaka