Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Analytiker till Kommunledningskontoret, Kungsbacka Kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Rollen som Analytiker hos oss

Vi söker nu en Analytiker med inriktning mot statistik och ekonomi och som kommer arbeta med planering och uppföljning för kommunen som helhet. Du tar fram kommunens befolkningsprognoser, samordnar kommuninvånardata och annan styrande nyckeltalsstatistik. Du leder vårt interna nätverk för befolkningsprognoser. Vidare stödjer du vår budgetspecialist i budgetarbetet med beräkningsunderlag och uppföljning av nämndernas budgetramar. I din roll ingår att arbeta med den långsiktiga planeringen och du medverkar i olika utredningar och utvecklingsprojekt tillsammans med kollegor på Kommunledningskontoret, Samhällsbyggnadskontoret och andra förvaltningar.

I din roll kommer du också bidra i utvecklingen av vårt arbetssätt och våra metoder inom Business Intelligence. Du kan exempelvis bli involverad i framtagande av lösningar inom Power BI.

 

Din profil

Du som söker har en relevant högskoleexamen på minst kandidatnivå med inriktning ekonomi och statistik eller annan inriktning som är relevant för tjänsten. Du har flerårig erfarenhet av statistiska utredningar och analyser och drar slutsatser utifrån ett helhetsperspektiv. Du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och beslutsstöd. Det är meriterande om du har vana av projektledning och att driva verksamhetsutveckling. Du kan självständigt planera och strukturera ditt arbete. Vidare har du vana av att arbeta processorienterat.

Du har ett stort intresse för BI och att visualisera data och statistik och det är därför meriterande om du har erfarenhet av utveckling i Microsoft Power BI eller liknande BI-verktyg. Har du kunskaper i DAX, andra programmeringsspråk och/eller baskompetens inom SQL, SSAS och SSRS är det också positivt.   

Tidigare erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är också meriterande.

Det är viktigt att du är nyfiken, analytisk, tänker strategiskt och har ett stort samhällsintresse. Genom ditt stora driv och engagemang ser du till att skapa nytta för dem vi är till för. Vi ser det som en självklarhet att du har lätt för att samarbeta, bygga nätverk och skapa goda relationer. Du är kreativ och ser möjligheter, tar egna initiativ till utveckling av arbetsprocesser och kan inspirera och utbilda andra medarbetare i olika lösningar. Du kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt. Vidare är du lösningsorienterad och styrs av mål- och resultat i prioriteringar och agerande. Du har också lätt för att byta inriktning när målen ändrar sig. 

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om oss

Styrning & Ekonomi är placerad på Kommunledningskontoret. Vi har ett särskilt uppdrag att effektivisera styrning och analys genom BI och skapa förutsättningar för att kommunen ska bli en mer datadriven organisation. Vi samordnar och utvecklar kommunens styr- och ledningsprocesser som rör långsiktig planering, budget och årsredovisning, kvalitet och intern kontroll. Vi hanterar dagliga in- och utbetalningar, statistik samt gör undersökningar, utredningar och analyser. 

Verksamheten har ett tjugotal medarbetare uppdelade på tre enheter. Tjänsten som Analytiker ingår i enheten Verksamhetsstyrning & Statistik.  

Kommunledningskontoret ansvarar för att leda, utveckla, samordna och styra strategiska frågor som rör hela kommunen. Kommunledningskontoret genomför också projekt och uppdrag, representerar kommunen och kommunledningen i olika sammanhang, samt utreder frågor och utmaningar som ska beslutas i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. 

 

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Kul! Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast den 8 februari 2021. 

 

#LI-KUNGSBACKA

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2020/796


Publicerat
2021-01-13

Sista ansökningsdag
2021-02-08


Kontakt

Ing-Britt Blomberg, Chef, 0300-83 46 78

Victor Holkert, Rekryteringspartner, 0300- 83 42 88Logga in och ansök Tillbaka