Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Erfaren jurist med inriktning offentlig förvaltning till Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Är du en erfaren och driven jurist med ett gediget intresse av att arbeta konsultativt med kvalificerad juridik? Har du goda erfarenheter av att lösa komplexa rättsliga frågor med fokus på offentlig rätt och juridik inom kommuner? 

Att vara kommunjurist i Kungsbacka innebär arbete i en mångfacetterad verksamhet som ställer krav på att du snabbt kan sätta dig in i juridiska frågeställningar självständigt. Den här rollen kräver också att du har ett konsultativt arbetssätt och pragmatiskt driver dina frågor samt att du tycker om att bistå kollegor med råd och stöd utifrån dina kompetensområden.

Rollen som kommunjurist hos oss

Som kommunjurist med placering på kommunstyrelsens förvaltning bistår du i första hand kommunstyrelsens politiker och tjänstemän men även kommunens förvaltningar och nämnder i juridiska frågor. Tjänsten innebär att du arbetar med frågor som rör många olika rättsområden och med en stor grad av komplexitet inom hela det kommunala området.  

I rollen ingår bland annat att stötta i frågor kring offentlighet och sekretess, kommunallag, förvaltningslag och annan lagstiftning, genomföra juridiska utredningar inom olika sakområden, skriva fram ärenden till kommunstyrelsen, handlägga vissa överklaganden, upprätta yttranden till myndigheter, medborgare och andra aktörer samt vara kommunens ombud vid förhandlingar och vid rättsliga processer i domstol. Du deltar även som stöd i handläggning av kommunens skadestånds- och försäkringsärenden.

Arbetet är omväxlande med många kontakter, främst interna och då som rådgivare och utbildare i juridiska frågor. Du kommer i denna tjänst samarbeta nära kommunens andra centralt placerade jurist. Internutbildning förekommer i viss utsträckning. Det är viktigt att du aktivt följer rättsutvecklingen och tar de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller.

Din profil

Formella krav

  • juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna inom offentlig förvaltning
  • mycket god kunskap i offentlighets- och sekretesslagstiftning, kommunallag, förvaltningslag och övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet
  • kunskap om och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation

Det är meriterande med

  • erfarenhet från offentligrättsligt arbete inom kommun eller stat, särskilt kommuncentralt juridiskt arbete
  • erfarenhet från domstolsarbete, statlig förvaltning eller advokatverksamhet
  • kunskaper om skadestånd- och försäkringsrätt
  • kunskaper om lagar och regelverk inom området digitalisering, integritet, personuppgifter

Personliga egenskaper

Vi värdesätter intresse för att arbeta med strategiskt långsiktiga planer och att du kan se till helheten för kommunens bästa. Som person är du analytisk och noggrann. Du har förmåga att strukturera komplicerade frågor samt har ett innovativt förhållningssätt och gott omdöme. 

Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift men även att du har förmågan att förmedla information på ett pedagogiskt vis. Som kommunjurist kommer du att ha mycket interna och externa kontakter varför din kommunikations- och samarbetsförmåga är av stor betydelse.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om oss

Kommunstyrelsens kansli består av 14 kollegor som bland annat arbetar som kommunsekreterare, dataskyddsombud och utvecklare av informationsförvaltning. Kommunstyrelsens kansli är en verksamhet inom kommunledningskontoret i Kommunstyrelsens förvaltning. I Kommunstyrelsens förvaltning finns även Samhällsbyggnadskontoret.

Vårt erbjudande och övrig information

Det här är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.  

I den här ansökningsprocessen kommer du att få svara på ett antal frågor i samband med att du skickar in din ansökan. Svaren på frågorna använder vi som del i urval.

Ansök senast måndag den 8 mars 2021. 

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här.

Intresserad?

Kul, då ser vi fram emot att få ta del av ditt cv, på svenska, så hör vi av oss till dig. Om du har frågor om oss eller tjänsten är du förstås varmt välkommen att höra av dig. 

#LI-KUNGSBACKA 

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/66


Publicerat
2021-02-15

Sista ansökningsdag
2021-03-08


Kontakt

Sofia Jonsson, 0300-83 46 76Logga in och ansök Tillbaka