Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Socialsekreterare / Myndighetshandläggare sökes till Kompetenscentrum

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Enheten för Myndighet söker en myndighetshandläggare som handlägger ekonomiskt bistånd för tillsvidareanställning.

Du ingår i en trygg arbetsgrupp som samarbetar och stöttar varandra. Vårt fokus är ett starkt arbetsmarknadsperspektiv där det grundläggande är individens egna ansvar och resurser.

Rollen som myndighetshandläggare hos oss

Som myndighetshandläggare på enheten för Myndighet har du bred delegation och fattar egna beslut som kan ha en stor påverkan i den sökandes liv. Du handlägger och utreder ansökningar om försörjningsstöd och övrigt ekonomiskt bistånd, allt enligt socialtjänstlagen och utformade riktlinjer som är beslutade av nämnd.

I uppdraget ingår en stor del av samverkan med andra enheter inom och utanför förvaltningen och andra myndigheter och verksamheter. Du blir en del av en arbetsgrupp där det finns möjlighet till stort kollegialt stöd. I ditt ansvarsområde ingår också administrativa uppgifter och dokumentation för att uppnå ett rättssäkert arbete.

Din profil

Som person arbetar du bra tillsammans med andra och är tillmötesgående och lyhörd i ditt bemötande. Du skapar såväl nya kontakter som underhåller dina nuvarande arbetsrelationer. Du ansvarar och driver ditt arbete framåt mot mål och levererar resultat samt prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du anpassar dig till förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du tar egna initiativ och kommer ofta med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är ansvarstagande, analytisk och självgående med förmågan att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt. Då du i arbetet möter människor i en utsatt situation måste du vara professionell i din yrkesroll och ha ett bra bemötande.

Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande eftergymnasiala studier. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd och myndighetsutövning. Det är viktigt för oss är att du vill vara med och bidra till vårt goda samarbete. Du ska kunna förstå och arbeta efter de lagstiftningar som gäller inom området. Det är meriterande om du har erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om oss

Enheten för Myndighet är en del av Kompetenscentrum och tillhör förvaltningen för Gymnasium & Arbetsmarknad. Enheten arbetar med tydligt fokus på integration, utbildning och arbete för målgruppen. Vi gör utredningar, behandlar ansökningar och genomför biståndsinsatser. Det stöd vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet samt utgår ifrån individens behov. För att lyckas med uppdraget sker ett tätt samarbete med andra aktörer på vår lokala arena samt med övriga kontakter på Kompetenscentrum. Enheten är en del i Kungsbackas unika arbetsmarknadsprocess. Med utgångspunkt i att arbete är en friskfaktor för individ, familj och samhälle arbetar vi för att förebygga arbetslöshet och att minska verkningarna för arbetslöshet. Grundläggande för vårt arbete är att alla människor vill och kan ta ansvar för sitt eget liv. Med ett starkt arbetsmarknadsperspektiv bidrar vi till att fler Kungsbackabor kommer ut i arbete och självförsörjning.

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Kul! Ansök redan idag eller senast fredagen den 23 april 2021 så återkommer vi till dig.

Om oss på förvaltningen Gymnasium & Arbetsmarknad

På förvaltningen för Gymnasium & Arbetsmarknad är vi ca 550 medarbetare. Vi består av verksamheterna Gymnasium och Kompetenscentrum. Via förvaltningen erbjuds kommuninvånarna gymnasieutbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning, studie- och karriärvägledning, etablering för nyanlända till Sverige, eller insatser för de som är i behov av ekonomiskt bistånd och behöver komma ut i arbete eller studier.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/149


Publicerat
2021-04-01

Sista ansökningsdag
2021-04-23


Kontakt

Annika Ewe, enhetschef, 0300-83 37 48Logga in och ansök Tillbaka