Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Socialsekreterare sökes till Mottagningsenheten Barn & Unga, vikariat

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Drivs du liksom vi av att stötta och skydda utsatta barn och ungdomar samt att stötta föräldrar som önskar uppnå förändring?  Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Tycker du om att ha ett nära och givande samarbete där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Mottagningsenheten förstärker enheten med ett vikariat, i syfte att arbeta med utveckling.

Rollen som socialsekreterare hos oss

Vi söker en socialsekreterare till vår mottagningsgrupp. Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik.

Du kommer att ta emot inkomna anmälningar och ansökningar rörande barn och unga 0 - 20 år och göra förhandsbedömningar för att kunna fatta beslut om att inleda utredning eller ej. Du kommer också att göra akuta skyddsbedömningar vid allvarligare anmälningar och kommer då att prata med barn och ungdomar om hur deras situation ser ut. Det ingår även konsultation med andra professionella och kommuninvånare. Vi fungerar som en råd- och stödfunktion och hänvisar både klienter och andra professionella till adekvat verksamhet, när det efterfrågas.

Din profil

För att trivas med arbetet i Mottaget krävs att du tycker om att arbeta i en verksamhet med korta processer. I Mottaget arbetar vi nära varandra och hjälps åt i det dagliga arbetet, samarbetsförmåga är därför en grundförutsättning. Du trivs med samarbete inom den egna arbetsgruppen, men även med andra enheter internt samt extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. Arbetet präglas även av föränderlighet och det är därför viktigt att du är flexibel och lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du har samtidigt förmågan att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även vid hög arbetsbelastning.

Du är verbal i såväl tal som skrift, producerar dokumentation av god kvalitet. I stressade situationer behåller du lugnet och har förmågan att fokusera på uppgiften. Det är viktigt att du är en trygg person med balans och självinsikt som kan se relationer i sitt rätta perspektiv, samarbeta väl och relatera till andra på ett smidigt sätt. 

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser helst att du har minst 2 års erfarenhet av att ha arbetat med barn och unga inom myndighetsutövande verksamhet. Du bör ha goda kunskaper i aktuell lagstiftning och goda kunskaper i Barns behov i centrum (BBIC). Du behöver ha B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om oss

Att barn och unga i Kungsbacka kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar vår verksamhet.

Enheten består av en mottagningsgrupp Barn och Unga och en Familjerättsgrupp. Mottagningsenheten består av 5,5 tjänster och familjerättsgruppen består av 7 tjänster. Grupperna arbetsleds av 1:e socialsekreterare varpå det finns goda förutsättningar för ett nära arbetsledarskap. På arbetsplatsen har vi ett gott kollegialt stöd och ett välkomnande klimat där vi samarbetar och hjälper varandra.

Vi finns på Stadshuset med cirka två minuters promenadavstånd från Kungsbacka resecentrum. Huset är nyrenoverat utifrån en aktivitetsbaserad arbetsmiljö.

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid, från 1 juni eller enligt överenskommelse till och med 31 december 2021.
 
Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag eller senast 18 april.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder, behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/153


Publicerat
2021-04-01

Sista ansökningsdag
2021-04-18


Kontakt

Renate Rondolph, enhetschef, 0300-83 43 26Logga in och ansök Tillbaka