Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Boendepedagog sökes till Vuxenenheten

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Rollen som Boendepedagog hos oss

Uppdragen kommer som en biståndsinsats från boende- eller socialsekreterarna, genom ansökningar från brukarna själva, genom anmälningar från fastighetsägare eller på initiativ från övriga enheter inom Individ & Familjeomsorg. Uppdrag kan även komma direkt från fastighetsägare. Du arbetar både med uppsökande verksamhet och långvariga relationer. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till kontorstid. Arbetet innebär således även administrativa delar såsom löpande journalföring, upprättande av genomförandeplaner och avvikelserapportering. Du har ett nära samarbete med kollegor och samverkanspartners och du är med och utvecklar behandlingsarbetet/boendepedagogsuppdraget i samverkan med arbetsledning, kollegor och med myndighetsgruppen. 

 Arbetet sker företrädesvis genom hembesök och kan bestå av:  

  • Olika pedagogiska insatser inom ramen för boende och familj 
  • Hjälp till att bo kvar, då någon riskerar att förlora sin bostad på grund av hyresskulder, störningar eller sanitära olägenheter 
  • Hjälp vid anskaffning av boende för den som står utan eget boende 
  • Tillsyn för att klara av att bo i referensboende, träningsboenden och i de ärenden där kommunen har gått in som borgenär för hyran
  • Stödinsatser i nykterhet/drogfrihet i bostaden 
  • Lotsa vidare/stödja att ansöka om rätt stödformer såsom exempelvis boendestöd/hemteam, ekonomisk rådgivning mm. Samverkan med andra enheter, verksamheter och myndigheter är en viktig del av arbetet för att skapa samsyn, en helhetsbild och kunna stötta individen vidare till ett självständigt liv. 

Tillsammans med övriga inom teamet och enheten kommer du att driva och utveckla vår verksamhet. Vi förutsätter att du fortlöpande håller dig uppdaterad om nya rön och erfarenheter, som berör ditt arbete och uppdrag. Den övergripande målsättningen med boendepedagogernas uppdrag är att hjälpa individer att minska hinder på bostadsmarknaden och att öka andelen människor som får eget hyreskontrakt/behåller hyreskontrakt.  

Din profil

Du är utbildad socionom, behandlingspedagog, beteendevetare, eller en enligt arbetsgivaren likvärdig högskoleutbildning. Du har erfarenhet av målgruppen personer med någon form av funktionsnedsättning, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik. Andra meriterande vidareutbildningar är: Motivationshöjande behandling, vård- och stödsamordning VOSS/case management och MI. Körkort är ett krav.  

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att se helheten kring personen du arbetar med och vara flexibel och kreativ i ditt arbetssätt. Du har god samarbetsförmåga och ser dina kollegor som en källa till kunskapsutbyte. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du vill vara en del av en arbetsgrupp som hjälps åt, har nära till skratt och engagerat vill delta i vårt påbörjade utvecklingsarbete.  

Om oss

Vuxenenhetens öppenvård är en enhet som arbetar med behandlingsinsatser kring missbruk och boendefrågor på uppdrag av Vuxenenheten och enheten för Barn- och Unga. Vår vision är att med gemensamma krafter erbjuda det som verkligen fungerar. På vuxenenheten arbetar ca 12 socialsekreterare och en 1:e socialsekreterare. På behandlingssidan arbetar ca 17 behandlare.  

Vuxenenhetens öppenvård erbjuder enskilda samtal, gruppbehandling, drogtester och mobila insatser för personer med samsjuklighet. Ett aktivt arbete med att forma enheten utefter klienternas behov pågår och delaktigheten kring detta utvecklingsarbete är stort. Vi arbetar också aktivt med bemanningsfrågan med syfte att säkerhetsställa rimlig arbetsbelastning och rättssäkerhet.  

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid med start snarast och fram tom 31 december 2021.
 
Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Varmt välkommen med din ansökan redan idag eller senast 21 april.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi på förvaltningen för Individ- och familjeomsorg har under det senaste året arbetat hårt och strategiskt med att skapa rätt förutsättningar för att kunna utöva professionellt socialt arbete. Vi ger socialt stöd och behandling till barn, unga och vuxna. Vårt uppdrag är att erbjuda lättillgänglig hjälp som skapar trygghet och främjar självständighet utifrån individens unika villkor.  

I dag är vi cirka 170 medarbetare som gör utredningar, genomför biståndsinsatser och arbetar med behandlande verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/160


Publicerat
2021-04-07

Sista ansökningsdag
2021-04-21


Kontakt

Björn Lundström, enhetschef, 0300-83 39 57Logga in och ansök Tillbaka