Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Stödassistent sökes till Strannegårdens gruppbostad

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

 

Rollen som stödassistent hos oss

Som stödassistent är du nyckeln till att ge brukarna en förutsägbar, hanterbar och begriplig tillvaro. Vi tror att du arbetar förebyggande och skapar förutsättningar till delaktighet efter brukarnas förutsättningar. Du har ett professionellt bemötande och gedigen erfarenhet av att arbeta med personer inom autismspektrum. Du är trygg, strukturerad, och van vid social dokumentation.

När du jobbar på Strannegårdens gruppbostad blir du en del av ett team vars dagliga uppdrag är att tillgodose stöd i vardagen såsom motiverande samtal, hjälp med praktiska sysslor eller vid allehanda fritidsaktiviteter i och utanför hemmet. Du bidrar till upplevelsen av trygghet och delaktighet genom ett lyhört, smidigt och professionellt bemötande. I ditt arbete ingår bland annat att vara kontaktperson och upprätta individuella genomförandeplaner samt föra social dokumentation. Vi arbetar utifrån en lågaffektiv arbetsmetod och AKK (Alternativ och Kompletterande kommunikation).

Din profil

Du har förmåga att organisera ditt arbete och skapa en trivsam miljö omkring dig. Du har en positiv grundsyn och har lätt för att arbeta i team, då vi tror att samarbete är en nyckelfaktor. Det är en förutsättning att du snabbt kan anpassa dig till ändrade omständigheter och behåller ditt lugn i stressade situationer. Du visar gott omdöme och har förståelse för att du själv påverkar situationer när du uttalar dig eller agerar.

Vi söker dig som har utbildning på lägst gymnasienivå med inriktning mot omvårdnad, pedagogik, barn och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt för att klara av uppdraget. Du har erfarenhet från arbete med liknande målgrupp. Du har även vana av dokumentation enligt gällande lagstiftning. Har du erfarenhet av AKK (Alternativ och Kompletterande kommunikation) och/ eller tydliggörande pedagogik är det meriterande. För oss är det en fördel om du har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer om oss på Strannegården

På Strannegården bor sex personer i olika åldrar med varierande grad av funktionsnedsättningar, som alla befinner sig på autismspektrumet.  Dessutom finns en satellitlägenhet på tomten. Stöd på alla nivåer förekommer, från verbal motivation till hjälp med alla sysslor som förekommer i ett hem.

Som medarbetare på Strannegården ingår du i ett arbetslag med tolv stödassistenter. Arbetet är mycket omväxlande och ställer höga krav på flexibilitet, lyhördhet, samarbetsförmåga och organisation. Lagarbete står högt på agendan och vi arbetar aktivt med att utveckla ett öppet, tillåtande, och prestigelöst arbetsklimat där brukaren hela tiden är i fokus. På Strannegården får du goda möjligheter att utvecklas och växa i din roll som stödassistent.

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, varav 10-20% innebär resurstid på andra enheter med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, helg samt sovande jour.

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

 

Intresserad?

Kul! Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2021. Urval & intervjuer kan komma att ske löpande tillsammans med enhetschef, metodutvecklare och brukare.

Observera att rekryteringsbonus tillämpas i denna process.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder, behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/487


Publicerat
2021-07-13

Sista ansökningsdag
2021-08-08


Kontakt

Enhetschef Julia Andersson, julia.andersson2@kungsbacka.se

Rekryteringscenter, rekrytering@kungsbacka.seLogga in och ansök Tillbaka