Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Utvecklingschef till Individ & Familjeomsorg

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Förvaltningen har en budget på runt 700 miljoner kronor och vi strävar mot att bli en hållbar socialtjänst. För att klara det behöver vi intensifiera arbetet med våra utvecklingsfrågor, bland annat genom att öka användandet av digitala stöd för att effektivisera nuvarande arbetssätt och bättre möta invånarnas förväntningar och behov. Är du redo att vara med och bidra på vår fortsatta resa?

Rollen som utvecklingschef hos oss

Utvecklingsfrågorna är ett av våra största fokusområden framåt och vi har stora förväntningar på dig och dina medarbetare. Du kommer leda en delvis ny enhet bestående av 11 medarbetare – utvecklingsledare, systemförvaltare, projektledare, socialt ansvarig samordnare, systemadministratörer och kommunikationsspecialist. Dina närmsta chefskollegor blir en ny ekonomichef, personalchef och förvaltningens verksamhetschefer. Inom kommunen kommer du att ingå i utvecklingschefsnätverket.

Rollen som utvecklingschef innebär att leda och driva förändring på såväl strategisk som operativ nivå. Du kommer vara en aktiv del av förvaltningens ledning och agera som ledningsstöd till förvaltningschefen. Du förväntas driva förvaltningens utvecklingsarbete med särskild inriktning på digitalisering. För det krävs mycket hög digital kompetens inom områdena som dataskydd, AI, välfärdsteknik och automatisering. I rollen kommer du bland annat:

  • leda digital transformation samt driva utvecklingsprojekt systematiskt.
  • ansvara för förvaltningens digitala strategi och utveckling av systemstöd.
  • prioritera vilka utvecklingsområden som kan vara aktuella att satsa på.
  • kunna förklara och tydliggöra komplexa frågeställningar och samband.
  • omvärldsbevaka trender för att vara uppdaterad inom fältet.
  • ha budgetansvar.

 

Din profil

Vi söker dig som har en för uppdraget relevant eftergymnasial utbildning.
Du har ett stort intresse för och kunskap om digitalisering och välfärdsteknik och erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete på en större organisation/företag. För att kunna stötta och utveckla teamet såväl som verksamheten behöver du ha minst 5 års relevant chefs- eller ledarerfarenhet. Vidare har du god kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och erfarenhet av att leda och stödja andra i den processen för att höja måluppfyllelsen.

Som chef har du förmågan att skapa motivation, engagemang och delaktighet och kan på ett pedagogiskt sätt tydliggöra övergripande mål, visioner och förväntningar kring ditt och enhetens uppdrag. I ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du är modig och trygg som ledare, inspirerar till nytänkande och skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut.

Du kommer att samarbeta med övriga förvaltningar utifrån ETT Kungsbacka och med förvaltningens nämnd vilket gör att förmåga att bygga relationer och förtroende är A och O. Du ansvarar och driver arbetet framåt genom att ha en god problemlösande och analytisk förmåga där du ser möjligheter när andra kanske backar. Du är inte rädd för att utmana chefer och medarbetare i att verkligen tänka nytt och leda oss från tanke till handling. Vidare är du handlingskraftig och kavlar gärna upp ärmarna för att operativt se till att utvecklingsprojekt och mål genomförs enligt tidsplan.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2021.

Vi strävar efter en transparent och inkluderande rekryteringsprocess. Därför kommer du att få svara på ett antal frågor i samband med att du skickar in din ansökan. Svaren på frågorna används som del i urval. Detta innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev utan endast ditt CV. 

Gott ledarskap är viktigt för oss i Kungsbacka kommun. Därför får alla våra chefer gå utbildningen ”Utvecklande Ledarskap”, UL. Utöver det har vi ett gemensamt introduktionsprogram för våra chefer för att du ska känna dig väl förberedd på uppdraget. Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida, https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-attjobba-hos-oss/

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/641


Publicerat
2021-10-08

Sista ansökningsdag
2021-10-31


Kontakt

Karin Martinsson, Förvaltningschef, 0300-83 58 54

Maria Udén Lohnér, tf under 11-22/10, 0300-83 73 15

Alicja Stefan, Rekryteringspartner, 0300-83 71 17Logga in och ansök Tillbaka