Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Familjerättssekreterare till familjerätten i Kungsbacka

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Drivs du liksom vi av att stötta och skydda utsatta barn och ungdomar samt att stötta föräldrar som önskar uppnå förändring?  Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns och tycker om att ha ett nära och givande samarbete där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega!

Rollen som familjerättssekreterare hos oss

Som familjerättssekreterare ansvarar du för att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av tingsrätten i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge, enligt föräldrabalken. Du kommer också att handlägga faderskap/föräldraskap och verkställighet av umgängesstöd efter beslut från tingsrätten, handlägga ärenden inom internationell och nationell adoption, leda samarbetssamtal, ansvara för telefonrådgivning och andra ärenden inom det familjerättsliga området.

Som familjerättssekreterare stöttar du föräldrar att uppnå varaktiga lösningar kring vårdnad, boende och umgänge och du arbetar aktivt med barns delaktighet i de olika familjerättsliga processerna. Du erbjuds individuellt anpassad kompetensutveckling samt extern handledning.

Förutom spännande och varierande arbetsuppgifter innebär arbetet en trevlig arbetsmiljö som kännetecknas av väl utarbetade arbetsrutiner och gott samarbete mellan kollegorna. Familjerätten tillhör Mottagningsenheten barn och unga & Familjerätt. I arbetsgruppen finns ett starkt engagemang, hög kompetens samt en flerårig erfarenhet av familjerättsligt arbete.

Personalgruppen består av sju familjerättssekreterare och en enhetschef som arbetsleder i det dagliga arbetet. För att främja rättssäkerhet och god kvalité arbetar familjerättssekreterarna två och två i de flesta ärenden.

Din profil

För att trivas med arbetet på familjerätten krävs att du är verbal i såväl tal som skrift och producerar dokumentation av god kvalitet. Det är viktigt att du är en trygg person med balans och självinsikt som kan se relationer i sitt rätta perspektiv. Du samarbetar väl, relaterar till andra på ett smidigt sätt och ser möjligheter till förändring. Du är bra på att strukturera och planera ditt arbete. Du är van att arbeta självständigt men är också en lagspelare, allt beroende på vad du står inför i arbetet.

Att kunna se och ta tillvara möjligheter i kris och konflikt är en viktig del i arbetet. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är lyhörd och ödmjuk i mötet med människor. Vi söker dig som är intresserad av nya arbetssätt, har ett driv och engagemang, med fokus på att göra ett så gott jobb som möjligt för dem vi är till för.

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser helst att du har minst två års erfarenhet av arbete med familjerätt. Det är meriterande om du har erfarenhet från myndighetsutövning framför allt inom området barn och familj/ familjehem samt utbildning i bland annat: MI, lösningsfokuserat arbetssätt, svåra samtal och andra familjerättsliga grundutbildningar. Kunskap om hur bland annat våld, missbruk och psykisk ohälsa påverkar barns hälsa och utveckling är också meriterande. Du bör ha goda kunskaper om lagstiftningen inom aktuellt område. Du behöver ha B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer om oss på Mottagningsenheten barn och unga och Familjerätt

Att barn och unga i Kungsbacka kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar vår verksamhet.

Enheten består av en mottagningsgrupp Barn och Unga och en Familjerättsgrupp. Mottagningsenheten består av 6,5 tjänster och familjerättsgruppen består av 7 tjänster. På arbetsplatsen har vi ett gott kollegialt stöd och ett välkomnande klimat där vi samarbetar och hjälper varandra. Vi finns i centrala Kungsbacka med cirka fem minuters promenadavstånd från Kungsbacka resecentrum.

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Välkommen med din ansökan senast 4 november.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder, behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/696


Publicerat
2021-10-14

Sista ansökningsdag
2021-11-04


Kontakt

Renate Rondolph, enhetschef, 0300-83 43 26Logga in och ansök Tillbaka