Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Vi söker stödfamilj åt en kille i yngre tonåren

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vill du göra en viktig insats för en familj?

Att vara stödfamilj

Barn och ungdomar med funktionsnedsättning behöver ibland en extrafamilj att vara hos då och då för att föräldrarna ska få avlastning, vila och tid för syskon. Som stödfamilj tar ni emot ett barn eller en ungdom i ert hem, vanligtvis en helg i månaden. Ni ger barnet stöd, trygghet och miljöombyte genom att hen blir en del i ert vanliga familjeliv.

Vem kan bli stödfamilj?

En stödfamilj är en familj som har tid, plats och engagemang att ta emot ett barn eller en ungdom i sitt hem. Ni kan vara gifta, sammanboende eller ensamstående. Ni kan bo i hus eller lägenhet, i stan eller på landet och vara med eller utan egna barn. Det krävs ingen utbildning för att bli stödfamilj, det viktiga är att ni har ett intresse för att göra en långsiktig insats för någon annan, att ni har en trygg och stabil livssituation och att hela familjen är överens om beslutet då hela familjen involveras.

Om du och din familj vill bli stödfamilj påbörjas en utredning med hembesök och intervjuer för att se om ni passar för uppdraget. Det görs också utdrag från polis- och socialregister på alla familjemedlemmar över 18 år.  

Stöd och ersättning

Som stödfamilj erbjuder vi individuell kontakt och handledning så ni kan genomföra ert uppdrag på ett bra sätt. Ni får ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning utifrån SKL:s rekommendationer. Var medveten om att det är ett förtroendeuppdrag och inte ett lönearbete att vara Stödfamilj.

Aktuellt uppdrag

Vi söker nu stödfamilj åt en smart och charmig kille i yngre tonåren som gillar när det händer saker. Han har ett stort intresse för motorer, tex grävmaskiner, cross, rally och att meka och skulle uppskatta om någon i stödfamiljen delade detta intresse. Det är önskvärt om stödfamiljen har kunskap och erfarenhet av ADHD.

Hur går det till?

Anmäl ditt intresse så hör vi av oss och berättar mer. Vi påbörjar därefter en stödfamiljsutredning. När ni är godkända som stödfamilj får ni träffa barnet och familjen. Känns det bra för alla inblandande planeras för introduktion. Vi följer sedan upp ert uppdrag regelbundet och finns tillgängliga för råd och stöd när det behövs.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder, behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Deltid

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
en helg per månad

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/708


Publicerat
2021-10-15

Sista ansökningsdag
2021-12-14


Kontakt

Ellinor Lind, enhetschef, 0300- 83 46 27Logga in och ansök Tillbaka