Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Extrajobb som ledsagare och avlösare finns i Kungsbacka

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Är du ansvarsfull, flexibel, har en positiv människosyn och vill arbeta extra med barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning? Har vi en timanställning som passar dig?

Uppdragen är olika stora och kan passa dig som studerar, jobbar deltid, är föräldraledig eller av annan anledning vill arbeta extra. Vi söker ledsagare och avlösare runt om i hela kommunen! Vi söker timanställda som kan främst kvällar och helger. Varmt välkommen till oss!

Rollen som ledsagare och avlösare hos oss 

Som ledsagare stöttar du en person med funktionsnedsättning att ta sig till olika aktiviteter i samhället, exempelvis delta i fritidsaktiviteter eller gå på idrotts- och kulturevenemang.

Som avlösare ger du föräldrar till barn och ungdomar med funktionsnedsättning avlösning i hemmet. Barnet får tillsyn och omvårdnad hemma under den tid som familjen kopplar av eller ägnar sig åt egna aktiviteter. Insatserna är mellan ca 10-30 timmar i månaden och passar dig som har annan huvudsaklig sysselsättning, exempelvis studerar eller deltidsarbetar men vill arbeta extra ett par gånger i veckan. Arbetstiden är vanligtvis förlagd till vardagskvällar eller helger. 

Din profil

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men ser det som meriterande om du har någon form av omvårdnads- eller pedagogisk utbildning och/eller tidigare erfarenhet av att arbeta med människor. Vi ser gärna att du som söker bor i närområdet. Körkort och tillgång till bil är meriterande men inget krav. 

Du som söker ska ha för avsikt att ta ett uppdrag som sträcker sig minst 6 månader framåt.

Mer om oss på Avlösarservice, ledsagarservice, kontaktpersoner och stödfamilj

Ledsagarservice, Avlösare i hemmet, Kontaktperson och Stödfamilj är insatser enligt Sol och LSS som riktar sig till personer med funktionsnedsättning och bygger på myndighetsbeslut om ett visst antal timmar, tillfällen eller dygn per månad.

En ledsagare stöttar personer till att ta sig ut i samhället och delta i aktiviteter, exempelvis träna, träffa vänner eller uträtta ärenden. Avlösning i hemmet sker i brukarens hem och är till för att avlasta vårdnadshavarna så att de får möjlighet till avkoppling, att ägna sig åt övriga syskon eller egna aktiviteter. Korttidsvistelse i form av stödfamilj ger barnet miljöombyte samtidigt som vårdnadshavarna får avlastning. En Kontaktperson stöttar personer som saknar ett socialt nätverk att hitta på aktiviteter och bryta isolering.

Erbjudanden

Vi erbjuder tim-anställningar på deltid med tillsättning enligt överenskommelse. Urval sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att du genom din ansökan godkänner du att vi begär utdrag ur belastningsregistret om du blir en av de som är aktuella för uppdraget.

I den här ansökningsprocessen kommer du att få svara på ett antal frågor i samband med att du skickar in din ansökan, vilket innebär att du inte skall bifoga ett personligt brev utan endast ditt CV. Svaren på frågorna används som del i urval. 

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder,
behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Deltid

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Löneform
Individuell lönesättning.

Sysselsättningsgrad
Timanställning

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/954


Publicerat
2021-12-28

Sista ansökningsdag
2022-02-28


Kontakt

Enhetschef Ellinor Lind, 0300- 83 46 27Logga in och ansök Tillbaka