Illustration, här jobbar människor som vill, vågar och kan!

Jobba hos oss i sommar

Varje sommar anställer vi ett stort antal semestervikarier ut till våra verksamheter - bli en av oss i sommar!

När du sommarjobbar hos oss får du:

 • En bra uppstart och ett nära samarbete med dina kollegor
 • Ett viktigt sommarjobb där du gör skillnad för andra
 • Värdefulla erfarenheter och möten med andra
 • Bra anställningsvillkor
 • Möjlighet till erbjudande om fortsatt arbete även efter sommaren

Våra lediga sommarjobb

Klicka på länken för att komma till våra lediga sommarjobb:
Våra lediga jobb

Mer information

Har du frågor eller funderingar om hur det är att jobba som sommarvikarie hos oss är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta gärna:
Vikariecenter
0300-83 78 00
vikariecenter@kungsbacka.se

Områden du kan sommarjobba inom

Här nedan kan du läsa mer om våra olika verksamheter och vad det innebär att jobba som semestervikarie hos oss:

 • Boenden med särskild service

  +

  Som semestervikarie arbetar du på ett service- eller gruppboende och är ett stöd åt barn och vuxna med funktionsnedsättning. Ditt stöd utgår utifrån brukarens behov och individuella plan och kan till exempel handla om städning, matlagning, hygien och fritidsaktiviteter. Du jobbar dag, kväll och helg. På en del enheter ingår jour och vaken natt.

 • Korttidsvistelseläger

  +

  Som lägerledare arbetar du med att anordna korttidsvistelse för barn och ungdomar med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som till exempel ADHD, Aspergers syndrom eller högfungerande autism. Syftet med korttidsverksamheten är både att berika barnens och ungdomarnas tillvaro, och att avlasta föräldrar och anhöriga. 

  På våra vistelser kan barn och ungdomar med liknande funktionsnedsättning få ett positivt miljöombyte, träffas, umgås och prova på nya aktiviteter. Sommarverksamheten är öppen under veckor 26-30 och hålls på våra lägergårdar i Vallda och Onsala.

 • Personlig assistans

  +

  Som semestervikarie inom personlig assistans arbetar du hemma hos brukare med funktionsnedsättning.

  Du stödjer brukaren i dennes vardag med arbetsuppgifter som

  • städning
  • matlagning
  • hygien
  • utflykter utanför hemmet
  • andra aktiviteter

  Arbetet är individanpassat och du arbetar dag, kväll, natt och helg.

 • Hemtjänst

  +

  Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller dig som inte har erfarenhet men är intresserad och vill prova på att arbeta inom hemtjänsten. 

  De insatser som vi hjälper våra kunder med är individuella efter varje kunds behov. Vi hjälper och stödjer våra kunder i deras egna hem med exempelvis personlig omvårdnad, tillsyn, matleverans, social samvaro, promenader, tvätt och ibland städ.
  Vi arbetar även med hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån delegerade insatser från sjuksköterska.

  Som medarbetare inom hemtjänsten kan du arbeta både dag, kväll och helg. Du kan även jobba natt. 
  Vi går, cyklar eller kör bil till våra kunder.

 • Vård- och omsorgsboende

  +

  Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller dig som inte har erfarenhet men är intresserad och vill prova på att arbeta på ett vård- och omsorgsboende.

  På våra vård- och omsorgsboenden bor våra kunder när de inte längre av olika orsaker kan bo kvar i sitt hem. De insatser som vi hjälper våra kunder med är individuella efter varje kunds behov.

  Vi hjälper och stödjer våra kunder med exempelvis personlig omvårdnad, tillsyn, måltider, aktiviteter, promenader, tvätt och städ. Vi arbetar även med hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån delegerade insatser från sjuksköterska.

  Som medarbetare på ett vård- och omsorgsboende kan du arbeta både dag, kväll och helg. Du kan även jobba natt.  

  Som semestervikarie arbetar du utifrån kundens individuella behov av stöd och hjälp. Det kan till exempel vara städning, hygien och andra aktiviteter.  Du arbetar även som hälso- och sjukvårdspersonal utifrån av sjuksköterska delegerade insatser. Arbetet är förlagt till brukarens enskilda hem eller på något äldreboende. Du kan arbeta dag, kväll eller natt. Du arbetar veckans alla dagar inklusive helg.

 • Sjuksköterska

  +

  Som sommarvikarie i vår sjuksköterskeorganisation arbetar du med medicinska insatser mot patienter i alla åldrar. Arbetet är förlagt till olika former av boenden, såväl enskilda boenden som grupp- och äldreboenden. Du arbetar i patientens enskilda hem eller på ett boende för äldre.  Du kan arbeta dag, kväll eller natt. Du arbetar veckans alla dagar inklusive helg.

 • Lokalvård

  +

  Som semestervikarie inom lokalvården arbetar du med att städa våra olika lokaler som förskolor, skolor, idrottshallar och administrativa lokaler. Du arbetar dag och helger.

 • Måltid

  +

  Som semestervikarie inom måltid arbetar du med att tillaga och servera mat till våra förskolor, skolor och äldreboenden. Arbetet varierar beroende på var du arbetar.

  I tillagningsköken arbetar man i grupp och är bara i köket och i matsalen, i mottagningsköken arbetar du ensam och tillagar tillbehör till maten och gör sallad och på förskolorna sköter du disken och städar.