Fyra glada ungdomar utanför Aranäsgymnasiet

Mitt sommarföretag

Du som är mellan 15–20 år och boende i Kungsbacka kommun har nu möjligheten att pröva att driva företag i sommar. Du får utbildning, handledning och ett stipendium på 2000 kr som du använder som startkapital.

Du kan ha en färdig affärsidé eller en vilja att lära dig mer om företagande. Mitt sommarföretag pågår mellan 17 juni till 12 juli. I sommar får 20 ungdomar i Kungsbacka kommun chansen att starta eget företag som sommarjobb.

Så här fungerar det

Vi startar måndagen 17 juni med några spännande utbildningsdagar där vi lär känna varandra, utvecklar idéer tillsammans och lär oss hur det är att driva företag. Företagen drivs under vecka 25–28 med stöd av en handledare. Dessutom får du ett stipendium på 2000 kr som du använder som startkapital. Tillsammans avslutar vi mitt sommarföretag och firar ihop den 12 juli!

Det här får du lära dig:

  • Starta och driva företag
  • Marknadsföring och försäljning
  • Budget och uppföljning

Ansökan

Du kan söka om du är 15–20 år och folkbokförd i Kungsbacka kommun. Är du under 18 år behövs ett medgivande från vårdnadshavare. Alla sökande kommer att kallas till intervjuer men det finns endast 20 platser.
Sista ansökningsdag är 3 maj!

Ansök här

Har du frågor kontakta
Kajsa Jeppsson, utvecklingsledare
0300-83 44 20
kajsa.jeppsson@kungsbacka.se

Carin Ternön, utvecklingsledare
0300-83 33 45
carin.ternon@kungsbacka.se