Driva och utveckla företag

Är du företagare i Kungsbacka med ambition att utveckla ditt företag?

Vår målsättning är att det ska vara lätt att vara företagare i Kungsbacka kommun. Det ska gälla både om du är ny som företagare eller har varit företagare i många år och oavsett om ditt företag är litet eller stort. 

Här finns därför samlat en mängd råd, tips och idéer som stöd till dig som driver företag. För att förenkla kontakterna med kommunen finns Företagslotsen. För företag som vill utvecklas finns olika nätverk och flera organisationer som ger företagare stöd i arbetet med att utveckla sin verksamhet. Kommunens näringslivsenhet arrangerar aktiviteter som främjar dialog och ett gott företagsklimat och vi ger löpande ut nyhetsbrevet Näringsrikt. Prenumerera på Näringsrikt här.

Klicka vidare och läs mer via länkarna nedan:

Tillstånd, regler och tillsyn

När du ska starta eller utöka en verksamhet behöver du ibland göra en anmälan eller ansöka om tillstånd hos kommunen och/eller andra myndigheter. För en del verksamheter har kommunen dessutom ett tillsynsansvar. För att förenkla kontakterna med kommunen finns vår Företagslots.

Du hittar all information om att söka tillstånd och vilka regler som gäller för din bransch och information om vår Företagslots under rubriken Tillstånd, regler och tillsyn i menyn till vänster. Du kan också komma direkt till sidan genom att klicka här.

Kontakt med kommunens näringslivsenhet

Om du har frågor eller vill diskutera något som rör näringslivet i Kungsbacka är du varmt välkommen att kontakta oss på kommunens näringslivsenhet. Vi kommer också gärna ut och besöker företagare. Hör av dig till oss så bokar vi ett möte.

Kontakta gärna

Elinor Filipsson, näringslivschef
0300-83 44 89
elinor.filipsson@kungsbacka.se

Anna Frykman, utvecklare besöksnäring
0300-83 49 39
anna.frykman@kungsbacka.se

Jessica Blume, platsutvecklare
0300-83 44 90
jessica.blume@kungsbacka.se

Simon Vedlund, näringslivsutvecklare
0300-83 41 54
simon.vedlund@kungsbacka.se

Eva Kjellgren, koordinator
0300-83 66 12
eva.kjellgren@kungsbacka.se

Klicka här för att läsa mer om näringslivsenheten i Kungsbacka, våra nätverk och mötesplatser här och vårt nyhetsbrev