Kungsbacka entreprenörskola

Almi, Nyföretagarcentrum och Kungsbacka Kommun bjuder in till en workshopsserie om att starta och driva ett eget växande bolag. Workshopsserien består av 5 separata delar som ger dig både kunskap och inspiration. De skapar också handlingskraft vilket ger dig möjlighet att ta företagandet till en långsiktigt, hållbar och lönsam verksamhet.

Utbildningarna har tagits fram för att bilda en helhet, du bör därför börja med att delta i det första workshopen ”Från ide till affärsmodell”. Men det går också att enbart delta på de tillfällen som särskilt intresserar dig. 

Workshopen vänder sig till dig funderar på att starta ett företag, nyligen har startat ett företag eller till dig som bara vill lära dig mer om nedanstående ämnen. Workshopsserien fokuserar på din affärsidé och praktisk förberedelse inför er nya företagssatsning eller vidareutveckling av ert nystartade företag.

I samband med anmälan kommer vi att skicka ett sekretessavtal och kundkännedom enligt lagen om penningstvätt som är för din trygghet som deltagare.Vilket är en förutsättning för att delta i vår kostnadsfria workshopsserie. Sista anmälningsdatum 27 oktober 2021.

Från idé till affärsmodell 8 november kl. 17 - 19.30

Detta tillfälle handlar om hur man går från idé till en faktisk affärsmodell. Under workshopen får du ta del av modeller och verktyg som ger rätt förutsättningar för en lyckad företagsstart.
Plats: Vägmästaren, Syréngatan 1, 434 43 Kungsbacka.

Värdeerbjudande och konkurrenter  15 november kl. 17 - 19.30

För att uppnå långsiktig lönsamhet är det viktigt att förstå och ha ett bra värdeerbjudande i ditt företag och följa upp konkurrenter. 
Plats: Vägmästaren, Syréngatan 1, 434 43 Kungsbacka. 

Ta dina första kunder och prissättning 22 november kl. 17 - 19.30

Vad är det som motiverar dina kunder att köpa? Här lär du dig mer om marknadsföring och försäljning, samt att förstå kundens behov och på vilket sätt du bäst säljer till din kund.
Plats: Vägmästaren, Syréngatan 1, 434 43 Kungsbacka.

 Affärsekonomi 29 november kl. 17 - 19.30

För att uppnå långsiktig lönsamhet är det viktigt att förstå utfallet av dina ekonomiska rapporter och att följa upp din verksamhet. Vid detta tillfälle får du vägledning i hur du planerar och följer upp ekonomin i företaget. 
Plats: Vägmästaren, Syréngatan 1, 434 43 Kungsbacka.

Mingla och nätverka  6 december kl. 17 - 19.30

För att du som företagare ska lyckas göra affärer kan du behöva knyta kontakter med människor du inte känner. Under den här kvällen kommer du lära dig hur du gör och vad du ska tänka på. 
Plats: Vägmästaren, Syréngatan 1, 434 43 Kungsbacka. 

Kontakta gärna

Elinor Filipsson, näringslivschef
0300-83 44 89
elinor.filipsson@kungsbacka.se

Anna Frykman, utvecklare besöksnäring
0300-83 49 39
anna.frykman@kungsbacka.se

Jessica Blume, platsutvecklare
0300-83 44 90
jessica.blume@kungsbacka.se

Simon Vedlund, näringslivsutvecklare
0300-83 41 54
simon.vedlund@kungsbacka.se

Eva Kjellgren, koordinator
0300-83 66 12
eva.kjellgren@kungsbacka.se

Klicka här för att läsa mer om näringslivsenheten i Kungsbacka, våra nätverk och mötesplatser här och vårt nyhetsbrev