Stadens puls möter havets brus

Det är något särskilt med att inom loppet av samma dag kunna njuta av saltvatten i håret, mossa under fötterna och en god lunch i centrum. Stadens puls möter sinnesro, eftertanke möter inspiration.

På sommaren fylls badvikarna i Åsa, Onsala och Frillesås av sommargäster, men också av oss som bor här året runt. Vi är många som har våra egna smultronställen bland klipporna, en bit bort från sorlet på stranden. 

Hemma bäst - hemester på hemmaplan

Runt omkring i Kungsbacka kommun finns äventyr, avkoppling och små vackra tillhåll för den som vill hitta något unikt. Kanske behöver man inte semestra så långt bort- när det går att upptäcka nya smultronställen varje dag? På Naturum Fjärås Bräcka njuter vi inte bara av hänförande utsikt och god fika, utan kan också snöra på oss vandringsskorna och ta en vacker promenad bland skog, sjö och åkrar på de utmärkta vandringslederna. 

Genom Kungsbacka kommunen går Kattegattsleden, Europas bästa cykelled 2018. En liten avstickare tar dig till någån av alla gårdsbutiker runtom Kungsbacka. En flaska Hallands Kombucha, färska grönsaker eller praliner gjorde för hand på gammalds vis - då smakar det!

Bekväm shopping på hög nivå

Visst är det skönt att slippa jaga parkeringsplatser i en sorstad, och enkelt kunna parkera bilen i närheten av affärer och restauranger? Både Kungsmässan och Hede fashion Outlet bjuder på högklassig shopping, ett uppskattat utflyktsmål både bland oss som bor i Kungsbcka och turister från när och fjärran. Här hittar du också flera restauranger och caféer under ett tak, för en härlig paus i sorlet bland människor.

Den mysiga trästaden

Innerstaden med sina äldre hus och små kullerstensgator bjuder på pittoresk och mysig atmosfär med torgmarknad första helgfria torsdagen varje månad. Här finns också flera bra restauranger och caféer, något som gör staden levande såväl dagtid som på kvällarna. Genom staden slingrar sig Kungsbackaån, här kan man sitta och njuta av en glass, läsa en bok eller sola sig i en av solstolarna. Och när man känner klar med det- ja då kan man ta sig en promenad runt staden på bara en halvtimme. Så är man hemma igen lagom till kvällskaffet.

Här hittar du fler tips på aktiviteter i Kungsbacka kommun