Röster om Kungsbacka

- Vi tycker om atmosfären i Kungsbacka, det är en trevlig stad. Utbudet passar oss så bra där vi är i livet just nu. Vi gillar skogslekplatsen och att vi har så nära till andra barnfamiljer. Mycket är gjort för familjer här, det märks. Vi jobbar båda två i Sisjön och kör bil dit, det funkar jättebra.
Victor Nordh och Emma Simonsson, invånare.

 

- Kungsmässan är min favorit. Jag tycker om att sitta och fika, och där finns mitt favoritcafé. Här på torget är det så fint på sommaren och ibland ordnas det konserter här. Det älskar jag, och att dansa på helgerna! Det bästa med Kungsbacka är att det är nära till allt, jag kan lätt ta mig mellan jobb, nöjesliv och hem.
Michelle Safi, invånare

-  Jag kör till jobbet i Särö på en 12 min, från Lindome där jag bor. Det funkar väldigt bra att pendla med bil den vägen. Ute i Särö finns fina promenadvägar och så havet förstås. På helgerna gillar jag att åka till Kungsbacka och shoppa. Kungsmässan och Hede fashion Outlet är riktigt bra!
Linda Jonasson, pendlare

 - Kungsbacka är lagom stort, och det är så skönt att slippa åka in till Göteborg! I dag är vi på Kungsmässan och shoppar. Ingen av oss bor i kommunen, men vi gillar att det finns fler affärer här. Att det är en mellanstor stad känns mysigare än storstaden- det är lätt att parkera och här finns ju det mesta.
Alexandra Wigell och Helena Fransson, besökare.

- Jag jobbar här i kommunen men bor i Göteborg. Det funkar bra att pendla, men drömmen är att flytta hit. Det skulle vara skönt att slippa storstaden och kunna ge mina barn en annan uppväxt. Jag har hört att skolorna är mycket bättre här och för mig är det jätteviktigt att barnen får chans till bättre betyg. Kungsbacka är fint och trevligt!  
Claudio Agavriloaie, pendlare

 - Jag är ofta i Kungsbacka som besökare. Ofta i jobb, men ibland också för att shoppa eller äta. Här skulle jag kunna tänka mig att bo! Det är en välmående och mysig kommun med närhet till hav och natur men också med bra restauranger och en mysig innerstad. 
Ron Bergqvist, besökare

 - Jag älskar Kungsbackas centrum! Det är fantastiska innergårdar och en jättemysig park mitt i stan. Jag bor ganska centralt i Fors men ändå med närhet till hur många gångslingor som helst. Jag är mycket ute i skogen, och på mina promenader kommer jag lätt åt både slott och ängar. Det är underbart att det finns en så stor skog så centralt! Marie Nilsson, invånare

 -  Hela min karriär har jag jobbat i Kungsbacka och det beror främst på att det är så nära till jobbet. Jag kör hit på en kvart från hemmet i Fjärås. Det är så skönt att slippa resan till Göteborg, jag har mer tid över efter jobbet. Jag bor nära Fjärås Bräcka och ser både havet och från bräckan på mina promenader. Det är fantastiskt vackert där uppe!
Anette Björkbacke, invånare