Hållbarhet viktig för Hot Screen

Fredrik och Anna Skanselid har drivit Hot Screen i sex år. När de köpte företaget anade de inte vilken potential som låg i värmepressar för dekaler. - Visst köpte jag upp ett stabilt och välmående företag. Men att det fanns en sådan potential i detta, det visste jag inte, säger Fredrik, VD för Hot Screen i Fjärås.

Att tillverka tryck för exempelvis arbetskläder är inget man är ensam i Sverige om. Men att göra det miljövänligt, och till hög kvalitet- det är det inte många som slår. Bland kunderna finns exempelvis Fristad, Tools och Blåkläder.

- För de flesta av våra kunder är miljöaspekten viktig. Vi renar allt här i våra lokaler och har till och med byggt ett eget reningsverk intill produktionen. Inga kemikalier eller färger rinner ut i kommunens avlopp eller vattendrag, och det är förstås en unik garanti för våra produkter.

När Fredrik och Anna Skanselid drivit Hot Screen i något år var det dags att bygga ut lokalerna som då låg i Kungsbacka. Först tittade man på en utbyggnad, men arkitekten insåg snabbt att de behövde mer mark att bygga på. De senaste fem åren har de gått från att vara 18 till dryga 50 anställda, och växt med cirka 20 procent.

- Att få tillgång till mark snabbt, det är A och O för en företagare. När Kungsbacka kommun erbjöd oss marken här i Fjärås kunde vi också få tillgång direkt, säger Fredrik.

Precis intill motorvägsavfarten i Fjärås ligger Hot Screen med sina snart dubbelt så tora lokaler. Redan efter tre år i de nya lokalerna insåg Fredrik att man behövde ännu mer plats. Därför bygger man tre nya produktionslinor i tryckeriet, större personalmatsal och gym och mer plats till- ja vem vet?

- Vi måste ha plats för att framtidssäkra oss. Att lämna ett av utrymmena i utbyggnationen till våra drömmar, det är något jag tror är viktigt. Vi vet inte exakt hur vi kommer att expandera utöver produktionen men vi vill ha platsen att göra det.

Till de som funderar på att etablera sitt företag i Kungsbacka kan Fredrik vittna om en hel del fördelar:

- Vi slipper sitta bilköer och betala trängselskatt och behöver inte nöja oss med en trång industritomt, det är mycket värt. Här finns det plats att expandera. Och behöver jag prata med någon på Kungsbacka kommun är det aldrig mer än ett samtal bort. Det är raka puckar, och jag som företagare kan ha en öppen dialog med politiker och tjänstemän på kommunen, säger Fredrik.

Är du nyfiken på hur det är att driva företag i Kungsbacka, från en som vet? Fredrik Skanselid svarar gärna på frågor till dig som är på väg att etablera, eller expandera: fredrik.skanselid@hotscreen.se

För frågor som rör företagande, mark och andra frågor kring din verksamhet är du välkommen att kontakta naringsliv@kungsbacka.se