Mat på vård- och omsorgsboende

Måltiderna på vård- och omsorgsboendena ska vara näringsriktiga, vällagade och omtyckta av så många som möjligt. Du kan alltid välja mellan två rätter till lunch under alla veckans dagar.

Här hittar du lunchmatsedlarna

Meny via mobilen

Ladda ner appen Omsorgen till din mobiltelefon för att snabbt få koll på vad för mat vi erbjuder på vård- och omsorgsboendena. Du kan se matsedlarna för flera veckor i taget.

Matabonnemang

Om du bor på ett vård- och omsorgsboende betalar du en abonnemangsavgift för mat.

För besökande matgäster

Du som är anhörig eller besöker något av våra vård- och omsorgsboenden kan beställa dagens lunch på avdelningen. Betalning sker via Swish.

Husmanskost efter årstid

Veckomatsedlarna planeras efter en gemensam och årstidsanpassad matsedel som bygger på traditionell husmanskost, och på vad som är populärt bland de äldre.

Måltiderna serveras ofta på plats i de olika enheterna på vård- och omsorgsboendet, men också i den gemensamma matsalen där det finns. Alla köken tillagar efter samma grundmatsedel men kan också göra egna ändringar på veckomatsedeln för att anpassa efter de boendes gemensamma önskemål.

Vi anpassar måltiden för särskilda behov

Om du har särskilda medicinska behov kan du få mat anpassad just för dig. Det kan handla om till exempel extra energirik mat eller att anpassa matens konsistens. Intyg för kostordination skrivs ut av läkare eller sköterska och ska alltid lämnas till omvårdnadspersonalen som ger den vidare till köket. 

Kontakta gärna

Annika Åkerlund, verksamhetschef Måltider
0300-83 43 36
annika.akerlund@kungsbacka.se