Måhaga

Måhaga vård- och omsorgsboende ligger naturskönt med närhet till såväl Fjärås Bräcka som Fjärås centrum där det finns konditori, restauranger, en affär och ett apotek.

Själva boendet byggdes redan 1916, och vi arbetar för att vara en självklar del av samhället. Bussförbindelserna mellan Måhaga äldreboende och centrala Kungsbacka är goda med en restid på ungefär tio minuter.

Våra lägenheter

Vi erbjuder ett personligt boende där det är du som står i centrum. Här finns 58 lägenheter varav 54 har egen uteplats eller en egen balkong. De andra fyra lägenheterna har en gemensam uteplats. Lägenheterna är 32-47 kvadratmeter stora.

Här hittar du ett exempel på hur en lägenhet kan se ut

Kort film om hur det ser ut hos oss på Måhaga

I den gemensamma trädgården finns skuggande äppelträd, rabatter och sittplatser. I anslutning till våra gemensamma utrymmen finns inglasade uterum och det går bra att äta utomhus när vädret tillåter.

Hyra

5175 - 7929 kr/mån (år 2021)

Måltider

Varje måltid ska vara en höjdpunkt på dagen, och vi arbetar mycket med att måltiderna ska vara en trivsam stund. All mat lagas på plats.

Vi serverar frukost, middag, kvällsmat, två mellanmål och även nattmål om så önskas. Vi erbjuder två middagsalternativ alla dagar. Tillsammans med middagen serveras även dessert.Vi arbetar på olika sätt för att göra måltiderna till trevliga stunder, till vardag som till fest. Vi firar traditioner och högtider året om och då är måltiderna självklart en del av upplevelsen.

Läs mer om matabonnemang

Vårt arbetssätt

På Måhaga vård- och omsorgsboende är det du som individ som är i fokus. Vi tycker att det är viktigt att du lever ditt liv så som du vill. Vi arbetar för att du ska fortsätta göra det du kan göra i vardagen genom att ta tillvara på det friska hos dig. På så sätt arbetar vi förebyggande. Vi tror nämligen att din självständighet bidrar till ett gott liv. Självklart ger vid dig stöd då du behöver. På så sätt ser vi till att du får leva ett tryggt och värdigt liv utifrån dina behov och förutsättningar.

Du har en kontaktperson

När du flyttar in hos oss har din kontaktperson ett välkomstsamtal med dig och eventuellt dina anhöriga. Att flytta till en ny lägenhet kan vara en stor omställning i livet, och vi vill att du ska känna dig trygg i ditt boende. Därför är vi måna om att få veta mer om hur dina dagliga rutiner ser ut och vilka förväntningar du har på oss.

Vi som arbetar här och vad vi erbjuder

Vi som arbetar här är undersköterskor och vårdbiträden. Vårt mål är att du ska trivas och känna dig trygg i ditt boende. Till exempel bakar vi så ofta vi kan i vårt gemensamma kök, en gång i veckan arrangeras det allsång och varje månad har vi filmvisning. Du får mer än gärna komma med dina idéer och önskemål på både gemensamma aktiviteter, och om det är något särskilt som du skulle vilja göra. Dina anhöriga är också välkomna att bidra.

På Måhaga vård- och omsorgsboende har vi en frisör på plats. Du har också möjlighet att få fotvård och tandvård på boendet.

Måhaga vård- och omsorgsboende är inriktat mot personer över 65 år med behov av personlig omsorg och service, samt för personer med olika typer av demenssjukdom.

Så arbetar vi för dig med demenssjukdom

Vi arbetar för att ta tillvara det friska hos dig. Vi har en utegård. Vi som personal har en hög kompetens om demenssjukdomar och vi arbetar förebyggande.

Vi på Måhaga erbjuder:

  • Mat lagad på plats
  • Gemensamma aktiviteter
  • Social samvaro
  • Filmvisning
  • Allsång
  • Naturnära miljö
  • Träffpunkt med aktiviteter för alla invånare över 65
  • Frisör
  • Fotvård

Kontakta gärna 

Avdelning

Solbacka, Måbacka och Ängsbacka 1

Enhetschef
Jessika T Johansson
jessika.t.johansson@kungsbacka.se
0300-83 38 70

Avdelning

Svalebo, Gyllebo, Ängsbacka 2, Humlebo

Enhetschef
Lotta Fagerell
lotta.fagerell@kungsbacka.se
0300-83 82 80

Måhagavägen 11
439 71 Fjärås

Administratör:
0300-83 52 15
Koordinator:
0300-83 38 80
0300-83 38 82 

Avdelningar på Måhaga

Gyllebo: 0300-83 38 73
Måbacka: 0300-83 38 78
Solbacka: 0300-83 38 81
Svalebo:0300-83 38 79
Ängsbacka våning 2: 0300-83 39 32