Aktuellt på träffpunkterna

På den här sidan kan du läsa om vad som händer på de olika träffpunkterna i kommunen.

Träffpunkterna håller stängt - så anpassar vi verksamheten

Eftersom äldre utgör en riskgrupp enligt Folkhälsomyndigheten, är alla träffpunkter i Kungsbacka kommun stängda tills vidare. Vi planerar just nu för att anpassa verksamheten för dig som senior så att du kan ta del av aktiviteter, evenemang och träffa andra seniorer på andra sätt. Vi ser bland annat över möjligheten att ha digitala träffpunkter på webben i höst, som du kan vara med på via din dator, surfplatta eller telefon.

När vi vet hur vi kan anpassa verksamheten informerar vi om det här på webben och på facebooksidan Senior i Kungsbacka.

Kontakta oss om du har några frågor!

Om du inte har en egen dator, surfplatta eller telefon, kan du låna av oss och få hjälp av Digitala fixaren för att komma igång! Läs mer om Digitala fixaren.

Digitala fixaren

Vet du om att det finns digitala tjänster som kan förenkla din vardag? Till exempel att du kan umgås med dina nära via ett videosamtal och att du kan handla livsmedel på nätet och få hem direkt till din dörr? Boka tid och få hjälp av Digitala fixaren!

Läs mer om Digitala fixaren.

Digital teknik för seniorer - inställt

Inställt med hänsyn till risk för smittspridningen av coronaviruset

Tid: onsdagar 11.30-12.30
Plats: Kulturhuset Fyren, Kungsbacka 

Är du nyfiken på dagens digitala teknik? På drop in-träffarna kan du bekanta dig med teknik - främst surfplattor och smarta telefoner. Syftet är att locka till nyfikenhet och inspirera till ökat användande. Du behöver inte ha några förkunskaper. Ta gärna med dig telefon eller surfplatta. Vi har även ett antal surfplattor som du kan låna om du inte har en egen.

Det är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Personal från mobila biblioteken, Fyrens bibliotek och träffpunkterna håller i dessa träffar.

Klicka på denna länk för mer information om digital teknik

Slöjdsalar - inställt

Inställt med hänsyn till risk för smittspridningen av coronaviruset.

Kultur & Fritid har slöjdsalar på Kyvikshus och Pölagården samt på vård- och omsorgsboendet Löftagården. Verksamheten i slöjdsalarna drivs av seniorerna själva. För mer information kontakta:

Lisa Lindberg, enhetschef 
0300-83 41 42
elisabeth.lindberg@kungsbacka.se

Dialogmöte

På träffpunkternas dialogmöten, har du som senior möjligheten att påverka och forma innehållet på träffpunkten både vad det gäller kulturprogram, aktiviteter, utflykter, fester med mera samt hur miljön i lokalen kan utformas för allas trevnad. Dina åsikter och förslag ligger till grund för kommande innehåll på träffpunkten. Vi håller dialogmötena i maj och november. För aktuella datum och tider kontakta din träffpunkt.

SMS från träffpunkterna

Få meddelande om kulturprogram så som underhållning, föreläsningar och filmvisning på träffpunkterna, direkt i din mobil. För att anmäla dig till tjänsten skriver du fr träff och skickar det till nummer 722 70. Glöm inte mellanslaget efter fr i meddelandet.

När du inte vill ha tjänsten längre skickar du fr träffstopp till 722 70.

Kontakta gärna