Foto: Sara Sandbacka

Aktuellt på träffpunkterna

Här nedan kan du läsa om vad som händer just nu på de olika träffpunkterna i kommunen.

Bingo och berättarcafé

Söndag 17 mars klockan 13-14:30 bjuder träffpunkterna och kulturhuset Fyrens språkcafé in till bingo.
Fri entré
Borgmästaregatan 6, Kungsbacka
För mer information se anslag

Försök inte lura mig!

Polisen och Senior i Kungsbacka presenterar föreläsningen Försök inte lura mig!
Måndag 1 april klockan 11-13 i Fullmäktigesalen, Kungsbacka stadshus.

En föreläsning om de vanligaste bedrägerierna och hur du kan skydda dig. Föreläsningen riktar sig till seniorer, men är öppen för alla.

Välkommen, ingen föranmälan. För mer information se anslag

Onsala träffpunkt i egen regi

Från och med 1 februari kommer Onsala träffpunkt formas som ett aktivitetshus för och av seniorer.
Redan i dag finns många aktiviteter som drivs av seniorer själva så som linedance, yoga, bridge och bokcirklar. Ytterligare aktiviteter under uppstart är sittgymnastik, ChiBall, målargrupp, dart och boule samt allsång.
För mer information se anslag.

Digital teknik på kulturhuset Fyren

Är du nyfiken på dagens digitala teknik? På drop-in träffarna kan du bekanta dig med teknik, främst surfplattor och smarta telefoner. Syftet är att locka till nyfikenhet och inspirera till ökat användande, inga förkunskaper krävs. Ta gärna med dig "din teknik", det finns även ett fåtal surfplattor till utlåning. Det är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. 
Under vårterminen 2019 kommer Digitala Teknikträffar att äga rum på onsdagar klockan 12-13 på kulturhuset Fyren. Mobila biblioteken håller i dessa träffar tillsammans med någon personal från träffpunkten.
Välkommen! 
Anslag

För mer information, ring: 0300-83 86 26.

Simning för seniorer

På onsdagar mellan klockan 11-13 är det lite lugnare i Kungsbacka simhall och ett bra tillfälle för att bada och simma.
Personal från Träffpunkten finns på plats oftast sista onsdagen i varje månad med undantag för juni, juli samt augusti.  Se nedan anslag för datum.
Badavgift; 33 kronor.
Ingen föranmälan. Se anslaget och ytterligare information om seniorsimning.

Träffpunkterna har en blogg

Träffpunkterna har en blogg för att kunna berätta mer om sin verksamhet. Välkommen att besöka den och kommentera gärna det du läser. 
Bloggen tar en paus fram till mitten av februari.

Dialogmöte

På mötet har du som senior möjligheten att påverka och forma innehållet på träffpunkten både vad det gäller kulturprogram, aktiviteter, utflykter, fester med mera samt hur miljön i lokalen kan utformas för allas trevnad. Dina åsikter och förslag ligger till grund för kommande innehåll på träffpunkten. Förutom träffpunktens personal deltar även en representant från förvaltningen. Datum och tid för möte hittar du i respektive träffpunkts månadsprogram.

SMS från träffpunkterna

Få meddelande om eventuella förändringar i träffpunkternas program, direkt i din mobil. För att anmäla dig till tjänsten skriver du fr träff och skickar det till nummer 72270. Glöm inte mellanslaget efter fr i meddelandet.

När du inte vill ha tjänsten längre skickar du fr träffstopp till 72270.

Slöjdsalar

Kultur & Fritid tillhandahåller slöjdsalar på Kyvikshus och Pölagården samt på Vård och Omsorgsboendet Löftagården. Verksamheten i slöjdsalarna drivs av seniorerna själva. För mer information kontakta ansvarig enhetschef för träffpunkterna.

Kontakta gärna