Cykling utan ålder

Cykling utan ålder är ett ideellt projekt där volontärer cyklar med äldre på vård- och omsorgsboende. Vill du vara med och ge äldre en möjlighet att känna vinden i håret?

Cykling utan ålder är ett ideellt projekt som innebär att frivilliga så kallade cykelpiloter cyklar tillsammans med äldre på vård- och omsorgsboenden. Cykeln är en specialbyggd elcykel där cykelpiloten trampar och styr och passageraren sitter i en vagn framtill.  

Projektet startade i Danmark och har spridit sig över hela världen. Idag finns det i över 50 länder, 27 svenska kommuner och över 32 000 frivilliga cykelpiloter. Nu har Cykling utan ålder kommit till Kungsbacka och först ut är Signeshus vård- och omsorgboende. Fler boende kommer att köpa in cyklar och nu söker vi frivilliga cykelpiloter.  

Vad krävs för att bli cykelpilot?

Den som är intresserade av att bli cykelpiloter måste vara över 18 år men ut över det behöver man inga speciella kunskaper. Det enda kravet vi har är att cykelpiloterna kan möta människor och vill bidra till att sätta en guldkant på tillvaron för de som bor på våra vård- och omsorgsboende. 

Signeshus

Kontakta gärna: 
Stephanie Edevåg
Enhetschef Signeshus vård- och omsorgsboende
stephanie.edevag@kungsbacka.se
Klicka här för att komma till intresseanmälan - Signeshus

Måhaga

Kontakta gärna: 
Amanda Bergstedt
Aktivitetsansvarig Måhaga
stephanie.edevag@kungsbacka.se

Ekhaga

Kontakta gärna:
Lena Jadefeldt Slattery 
Verksamhetschef Ekhaga
lena.jadefeldtslattery@vardaga.se
076-00 32 500

Den som vill bli cykelpiloter kommer att få en kort utbildning och introduktion för att sedan boka in sig på så många turer som man har lust med.