Separation och skilsmässa

En separation och skilsmässa kan upplevas väldigt olika av olika personer. Vissa har många omkring sig, medan det för andra kan kännas väldigt ensamt. Oavsett hur det ser ut kan en neutral utomstående vara till hjälp när man går igenom en separation. Som förälder kan du underlätta för ditt barn genom att själv söka hjälp och stöd.

Läs mer under länkarna här nedan om du behöver råd och stöd vid en separation.

Familjerådgivningen

Familjerådgivningen erbjuder frivilliga samtal för alla slags familjebildningar: ensamstående, sambor, särbor, gifta, samkönade och styvfamiljer, med eller utan barn.

Familjerätten

Hos familjerätten kan ni få samarbetssamtal för att enas i frågor om vårdnad, boende eller umgänge.

Familjebehandling

Familjebehandlarna ger stöd och hjälp till barn, unga och föräldrar med olika former av sociala problem. Kontakta dem via Mottagning barn och unga på 0300-83 48 89 för att få rådgivning eller göra en ansökan. Därefter kommer en socialsekreterare att göra en utredning och pröva om du har rätt att få bistånd. 

Till vår föräldratelefon kan du ringa om du känner dig vilsen i din föräldraroll och behöver tips och råd för att veta hur du ska agera i relationen med ditt barn. Samtalen tas emot av en familjebehandlare och du som ringer kan vara anonym.

Föräldratelefon: 0300-83 80 60

Telefontider:
Tisdagar 9-10
Torsdagar 15-16

 

Familjerätten

Vill du komma i kontakt med familjerätten kan du kontakta kommunens kundcenter på telefonnummer:

0300-83 40 00

Du kan även maila till:
familjeratten@kungsbacka.se

Telefontider

Måndagar 13 – 15
Tisdagar 10 – 12
Onsdagar 13 – 15
Torsdagar 10 – 12
Fredagar 10 – 12