Pluspolarekort

Med Pluspolarekort kan du som har en funktionsnedsättning ta med dig en vän som stöd, hjälp eller bara som sällskap när du vill ta del av fritids- och kulturutbudet i Kungsbacka.

Du betalar entré - Pluspolaren följer med gratis

Om du är i behov av en Pluspolare ansöker du om Pluspolarekort hos kommunen. Du besöker sedan våra verksamheter där du betalar för entrén eller aktiviteten och din Pluspolare följer med utan att betala.

Pluspolarekortet är kostnadsfritt och kortet är personligt. Pluspolarekortet gäller i 5 år åt gången.

Pluspolarekortet kan användas till de flesta av Kultur & Fritids verksamheter, till exempel entrébelagda ungdomsarrangemang och Kulturskolans verksamheter.

Det krav som ställs för att bli beviljad ett Pluspolare-kort är att du inte kan ta del av aktiviteter och arrangemang på egen hand och att detta intygas av en referensperson som gjort en medicinsk bedömning. Referenspersonen får inte vara en närstående person utan kan till exempel vara en skolsköterska eller läkare. Pluspolarekort kan sökas av dig som är skriven i Kungsbacka kommun.

Ett komplement till ledsagarservice 

Pluspolarekortet ska ses som ett komplement till den hjälp som går att få med ledsagarservice efter beslut enligt LSS, lagen om stöd och service. Pluspolarekort kan sökas även av dig som inte beviljats ledsagarservice.

Ansök om Pluspolarekort

Klicka på länken längst upp på sidan och fyll i e-tjänsten för att ansöka om Pluspolarekort.

Här gäller pluspolarekortet

Här kan du läsa om vilka ställen pluspolarekortet gäller på.

Bli arrangör för Pluspolare!

Vi hoppas att ert företag, förening eller organisation vill stödja Pluspolare och därmed underlätta för personer med funktionsvariationer att vara mer delaktiga. När ni anmält er som Pluspolarearrangör kommer ni att få en dekal att sätta vid exempelvis entrén som visar att Pluspolarekortet gäller i er verksamhet.

Klicka på länken längst upp på sidan och fyll i e-tjänsten för Pluspolarearrangör.

Kontakta gärna

Administratör Kerstin Ohlsson
0300-83 78 48
kerstin.ohlsson@kungsbacka.se